Manifestacija Maj mesec matematike (M3) ove godine se otvara na sasvim poseban način: vožnjom u troli! Odlučili smo da matematiku približimo našoj svakodnevici uz priču o onima koji se njome bave na maštovit način – zato će, između ostalog, ovoga maja s nama u gradskom prevozu putovati izložba s licima nastavnika matematike izabranih širom Srbije.
Pridružite nam se na otvaranju M3 u četvrtak, 12. maja, u 10.45, na okretnici trole na Studentskom trgu i provozajte se s nama trolom broj 29 uz Lica matematike! Sa nama se vozi i Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Pet godina nakon što je pokrenuta, nacionalna naučnopopularna manifestacija Maj mesec matematike (M3) ponovo otkriva svoje lice širom Srbije, kroz mrežu novootvorenih Naučnih klubova. Centar za promociju nauke i Matematički institut SANU predstavljaju manifestaciju koja će od 12. do 31. maja izvesti matematiku izvan škola, univerziteta i instituta, kroz izložbe i radionice, ali i uličnu umetnost za sve uzraste, za one koji je obožavaju, ali i one koji se plaše matematike.