Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da će otvaranje obavezujućih ponuda za privatizaciju Telekoma biti sredinom novembra sa ciljem da se ceo proces okonča do kraja godine ako se dobije odgovarajuća ponuda.

“Osam ponuđača koliko je privatizacioni savetnik Lazard predložio komisiji da ispunjavaju uslove za privatizaciju Telekoma nije konačan broj, rekao je Ljajić.

“Moći će da im se pridruži svako ko zatraži od komisije i pokaže interesovanje da uđe u proces privatizacije Telekoma”, rekao je Ljajić.

On je rekao da je na sastanku Vladine komisije za privatizaciju Telekoma dogovoreno da se naglasi visina investicije u naredene tri godine za potencijalnog kupca i precizirao da celokupna dokumenatacija podrazumeva i investicioni i socijalni program.

telekom-poslovnica

Ministar je rekao da Vlada nastavlja razgovore sa sindikatima oko postizanja dogovora vezanog za socijalni program.

Upitan da li je moguće da se ispuni zahtev sindikata koji traže 950 evra po godini staža, on je istakao da se sindikati pozivaju na dogovor iz 2011. godine.

“Okolnosti su se promenile, mi smo spremni da razgovaramo. Treba nam socijalni program koji će podržati obe pregovaračke strane i vlada i sindikati”, kazao je Ljajić.

Upitan da li je vlada skolonija investicionim fondovima ili kompanijama on je istakao da je Vlada skolonija uvek onome ko da najbolju ponudu, odnosno ponudi najeći iznos.

“Telekom se neće prodavati po svaku cenu ukoliko ne dobijemo zadovoljavajuću cenu”, rekao je on.