Čačak naučni klub

U Čačku otvoren Naučni klub u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju  

 

U Čačku je u utorak, 12. aprila, nakon Leskovca, otvoren još jedan Naučni klub. Memorandum o saradnji potpisali su Vojislav Ilić, gradonačelnik Čačka, Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, i Gorica Stanojević, direktorka Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, u čijim prostorijama je otvoren Naučni klub.

 

Kako je istakao Nemanja Đorđević, ideja naučnih klubova jeste da se sve one ideje koje realizuje Centar na promociji nauke decentralizuju po raznim gradovima, uz osluškivanje lokalnih želja i potreba kada je reč o obrazovanju i nauci.

 

“Očekujemo da će ovo biti mesto gde će deca doći zato što ne moraju, i zato što imaju pitanja koja žele da postave”, istakao je Đorđević.

 

Direktorka Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Gorica Stanojević izjavila je da će sve ono što bude novo u nauci biti predstavljeno i u Naučnom klubu u Čačku, napominjući da će uskoro, pored Naučnog kluba, u dvorištu Tehničke školebiti otvoren i Park znanja.

 

U saradnji sa lokalnim samoupravama ovog proleća biće otvoreno 12 klubova, koji će pokrivati sve naučne oblasti, od društvenih do prirodnih. Gradovi u kojima se otvaraju naučni klubovi su Leskovac, Čačak, Niš, Užice, Knjaževac, Kragujevac, Smederevo, Kruševac, Kikinda, Novi Pazar, Kanjiža i Šabac. Poslednji u nizu, otvoriće se i Naučni klub u centru Beograda.

 

Naučni klub je zamišljen kao mesto za učenje i sticanje znanja na neformalan način kroz radionice, predavanja i brojne druge aktivnosti. Svaki od naučnih klubova u 12 gradova je istovetan po dizajnu i načinu rada i sadrži prostor za radionice, biblioteku i zonu za kreativan odmor.