Nakon višegodišnje uspešne organizacije novinarskog takmičenja, Siemens CEE Press Award, započinje sledeći krug. Ove godine Siemens nagrađuje najbolje novinarske radove na temu „Budućnost gradova, industrije i energetike“.

Takmičenje će se održati u 11 zemalja centralne i jugoistočne Evrope – Slovačkoj, Rumuniji, Mađarskoj, Bugarskoj, Ukrajini, Hrvatskoj, Sloveniji, Moldaviji, Crnoj Gori, Srbiji, Austriji, i u Izraelu.

Kroz takmičenje želimo da podstaknemo i nagradimo medijsko izveštavanje o ključnim temama modernog društva, dok svim učesnicima pružamo mogućnost razmene iskustava sa kolegama iz zemalja u regionu. U takmičenju mogu učestvovati svi predstavnici medija koji svoje objavljene radove na temu „Budućnost gradova, industrije i energetike“ dostave do 31. marta 2019.

To obuhata sve tekstualne članke iz štampanih i online medija, reportaže agencijskih novinara, kao i televizijske i radijske priloge objavljene u periodu od 15. avgusta 2018. do 31. marta 2019. Dostavljeni radovi moraju biti na temu „Budućnost gradova, industrije i energetike“ u nacionalnom ili međunarodnom kontekstu i sadržavati informacije u skladu s odgovarajućim formatom.