Kompanije Ericsson i Cisco objavile su sklapanje partnerstva koje će doprineti razvoju i stvaranju novih mreža budućnosti. Ta saradnja omogućiće korisnicima najbolje iz obe kompanije: mrežnu opremu i servise, data centre, cloud servise, usluge kontrole i upravljanja. Na taj način, korisnici će dobiti end-to-end rešenja i kompletan portfolio servisa u segmentu 5G, cloud, IP, kao i Internet of Things.

ericsson drustvo

“Uzbuđen sam zbog toga što ćemo zajedno sa Ciscom nastaviti na stvaranju umreženog društva. Pre svega, delimo istu viziju o strateškoj ulozi mreža u svakoj kompaniju i digitalnu transformaciju svih industrija. Ericsson ovim partnerstvom učvršćuje svoju IP strategiju, koju razvijamo preteklih nekoliko godina, kao ključni korak napred u našoj transformaciji“, izjavio je Hans Vestberg, direktor kompanije Ericsson.

Kao snažni i komplementarni partneri, kompanije Ericsson i Cisco zajedno poseduju više od 56,000 patenata, investicije u istraživanja i razvoj u iznosu od 11 milijardi dolara, kao i više od 76,000 stručnjaka koji rade u više od 180 zemalja.