gaming

Pandemija korona virusa je ove godine značajno promenila način na koji svet funkcioniše, što nije zaobišlo ni gejming industriju. Većina ljudi radi od kuće, a dosta događaja je otkazano.

Naravno, svet ne sme da stane, zbog čega vam predstavljamo PlayCon – online konferenciju o gejming industriji.

Dvodnevni događaj će biti posvećen stanju u gejming industriji, ali i tome kako joj se priključiti. PlayCon će biti održan 19. i 20. decembra sa preko 15 govornika i prezentera koji donose značajne detalje vezane za razvoj video igara. Tu će biti developeri iz studija Ubisoft Belgrade, Ebb Software(Scorn), Esoter studija, ali i brojnih drugih.

Centralni deo konferencije biće takmičenje nezavisnih(indie) timova koji će prikazati svoj projekat i time dobiti šansu da osvoje Lenovo opremu u vrednosti od 5000 dolara koja će im pomoći u daljem razvoju. Prijave za takmičenje su otvorene i tu mogu učestvovati timovi sačinjeni od jednog  do maksimalno 5 developera koji imaju projekat u razvoju.

Sa završetkom Play!Cona pobednički tim i njihov dalji napredak ćemo pratiti iz meseca u mesec, na sajtu play.co.rs i kroz besplatni Play! časopis.

Do početka događaja je ostalo još oko desetak dana, tako da ako ste ambiciozni tim indie developera i želite da predstavite svoj projekat – besplatno se registrujte na zvaničnom sajtu.

Playcon će ugostiti brojne domaće developere koji rade na dosta popularnim projektima, kao što su Scorn, Riders Republic i brojnim drugim.