playcon

PlayCon, regionalni skup gejming zajednice posvećen stanju i novinama u domaćoj gejming industriji održaće se u subotu, 24. aprila uživo na YouTube kanalu PlayZine. Prolećni PlayCon zamišljen je kao jednodnevni online događaj na kojem gledaoce očekuje mnoštvo zanimljivih gejming vesti sa naših prostora kao i niz predavanja i intervjua sa developerima sa domaće scene ali i prilika da saznaju više o samom časopisu Play! i njegovoj istoriji dugoj više od 15 godina.

Zahvaljujući odličnom uspehu i pažnji publike na prošlogodišnjem PlayCon – u, rešili smo da ovog proleća organizujemo još jedno specijalno okupljanje posvećeno domaćoj gejming sceni.

Trenutno poznati učesnici događaja jesu Euclidean studio, Marija Škaljac i Nikola Bogdanović iz studija Qube, Goran Rajšić sa studijom Pet Project Games, kao i pobednici prošlogodišnjeg PlayCon događaja – studio Munzesky, koji će podeliti nove detalje o projektu i otkriti kako je Sol Invictus uznapredovao u prethodnih 6 meseci. Na konferenciji će zanimljivo predavanje održati i Milan Janković, urednik PLAY magazina a PlayCon će i ovoga puta voditi Vladan aka Gajbotron, poznati gejmer sa ovih prostora.

Qube duo će govoriti o uticaju pandemije korona virusa na razvoj igara i dizajn, ali iz perspektive kazino igara. Tema će biti i vođenje tima na distanci, sa osvrtom na probleme i pogodnosti koje sve to nosi sa sobom.

Goran Rajšić će takođe govoriti o uticaju pandemije na razvoj njihove nove igre. O ovom projektu koji mnogo obećava ste mogli čuti i od nas a u pitanju je igra Ripout sa elementom svemirskog horora i proceduralno generisanim čudovištima.