Biznisnova – centar za proaktivno poslovanje, Erste banka i Kulturni centar Novog Sada pozvali su zainteresovane devojke i žene da se prijave za učešće na konferenciju “Women in IT 2″ koja će se održati 16. novembra u Novom Sadu.

Cilj konferencije je da ukaže na važnu ulogu koju IT sektor može imati u stvaranju povoljnih i dugoročnih mogućnosti za razvoj karijere za žene i devojke u Srbiji.

 

Prvi deo konferencije biće održan 16. novembra od 17 časova u Kulturnom centru Novog Sada i biće posvećen motivacionim i inspirativnim predavanjima o pozitivnim primerima žena koje su karijeru ostvarile u IT sektoru i o mogućnostima koje ovaj sektor pruža za profesionalni razvoj i smanjenje nezaposlenosti mladih žena u Srbiji.

Drugi deo konferencije održaće se 23. i 24. novembra na više lokacija i biće posvećen razvoju znanja i veština prijavljenih učesnica u IT oblasti kroz konkretne radionice.

Konferencija je namenjena studentkinjama, mladim ženama i ženama koje teže da promene karijeru ili nađu posao, a zainteresovane su za IT sektor.

Učesnice će imati priliku da unaprede svoja znanja i veštine u ovoj oblasti, povećaju nivo informisanosti o prilikama koje se pružaju za zapošljavanje i samozapošljavanje u IT sektoru, povećaju nivo motivacije da razvijaju svoju karijeru u IT sektoru, kao i da se međusobno povežu.

Učešće je besplatno, uz obaveznu prijavu na mejl adresu biznisnova.org@gmail.com.

U prijavi je potrebno naznačiti da li je osoba zainteresovana za predavanja i/ili radionice.