ICT Hackaton

Prvi srpski „Fintek“ hakaton (Fintech hackathon), u organizaciji ICT Hub-a, KPMG i Sosijete ženeral banke održaće se od 27. do 29. maja u Beogradu. Ovo je jedinstvena prilika za sve koji žele da se u roku od samo 48 sati oprobaju u kreiranju inovativnog rešenja za digitalno bankarstvo, a za tri najbolja softverska rešenja obezbeđen je novčani nagradni fond od 5000 evra, uz moguću podršku u daljem razvoju i komercijalnoj primeni proizvoda.

“Ovaj hakaton je samo prvi u nizu događaja kroz koje će “mali” raditi sa “velikima” sa misijom da zajedno nađu inovativna rešenja koja će unaprediti tradicionalne industrije. Upravo gradeći partnerstvo s uspešnim kompanijama kao što su KPMG i Sosijete ženeral banka, ICT Hub aktivno radi na približavanju startap zajednice u Beogradu i Srbiji s velikim korporacijama”, rekao je Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub-a.

Prijavljivanje je otvoreno za već formirane timove, od maksimalno pet članova, i za pojedince (IT-jevce, dizajnere, ljude iz sveta biznisa, preduzetnike) kojima je omogućeno da se upoznaju pre takmičenja, kako bi oformili svoje timove. Rok za prijavu je 23. maj, a svi zainteresovani mogu da se prijave i nađu sve potrebne informacije na vebsajtu ICT Hub-a ili direktno putem linka http://hackathon.icthub.rs/.