Tesla karavan

Projekat „Budi kao Tesla“, koji je pokrenula kompanija Samsung u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, počinje 16. decembra velikim nacionalnim karavanom koji će obići 17 gradova širom Srbije.

Cilj karavana je da se što više dece upozna sa stvaralaštvom i idejama Nikole Tesle kroz interaktivna predavanja. Predavanja će biti organizovana u mobilnim Samsung pametnim učionicama gde će, uz demonstraciju nekih od Teslinih eksperimenata, osnovci saznati da bez ovog velikog naučnika ne bi bilo struje, računara, satelitskih, televizijskih i video sistema niti značajnih inovacija u svetu novih tehonologija.

Nikola Tesla

Karavan će tokom decembra i januara 2016. godine obići Sombor, Suboticu, Zrenjanin, Vršac, Novi Sad, Beograd, Požarevac, Valjevo, Kragujevac, Kraljevo, Niš, Zaječar, Šabac, Čačak, Vranje, Užice i Novi Pazar.

Projekat „Budi kao Tesla“ je rezultat dugogodišnje saradnje kompanije Samsung sa Muzejom Nikole Tesle, samo jedan u nizu iniciranih u čast 160 godina od rođenja velikog naučnika. Ove godine kompanija Samsung je u Muzeju otvorila Istraživački centar, opremljen najmodernijom opremom i tehnologijom za brži i lakši pristup svim Teslinim materijalima u digitalnom obliku. Takođe, u Izložbenom delu Muzeja, posetiocima su sada dostupne dve interaktivne table na kojima je instalirana aplikacija na srpkom i engleskom jeziku sa informacijama o životu, dostignućima  i najvažnijim pronalascima cenjenog naučnika, sa njihovim opisima i fotografijama.