Sony Bravia

Lemuri i languri koji trenutno borave u rezervatu Port Lympne u Kentu dobili su priliku da, zahvaljujući moćnim Sony BRAVIA X90C 4K televizorima, vide realistične i detaljne prikaze svojih prirodnih staništa na Javi i Madagaskaru. Ova kampanja je deo čuvenog višestepenog programa „Povratak u divljinu“ u okviru kojeg se primati pripremaju za povratak u zaštićena područja svog prirodnog staništa tokom 2016. godine. Televizijski prikaz egzotičnih prašuma je jedan od koraka koji bi trebalo da pomogne lemurima i langurima da se naviknu na novo okruženje i situacije koje ih očekuju.

SONY BRAVIA TV

Zaposleni u rezervatu Port Lympne stalno tragaju za novim načinima da stimulišu životinje, ističe Sajmon Džefri, menadžer za životinje u ovom rezervatu, i dodaje da je uvođenje televizora osmišljeno sa idejom da zainteresuje životinje za njihova prirodna staništa.

 

„Iako su naša ograđena staništa napravljena tako da u najvećoj mogućoj meri liče na prirodna, odlučili smo da životinjama damo mogućnost da zavire u divljinu koja bi mogla da postane njihov novi dom. Sony BRAVIA 4K televizori pružaju toliko jasnu i detaljnu sliku da vam se čini da ste zaista tamo“, naglašava on.

 

Nove BRAVIA X90C televizore odlikuje zadivljujuća 4K rezolucija koja donosi četiri puta više detalja nego HD prikaz. Zahvaljujući 4K procesoru X1, jasnoća i kontrast svake scene su još živopisniji, dok jedinstveni Sony TRILUMINOS ekran omogućava uživanje u najširem opsegu boja, što posebno dolazi do izražaja pri prikazivanju bogatih zelenih nijansi kišnih šuma.

 

Naredne faze programa „Povratak u daljinu“ uključuju obezbeđenje adekvatne infrastrukture, monitoring timova na terenu pre i posle puštanja životinje i izgradnju odgovarajućih ograđenih područja kako bi one mogle da se naviknu na novi dom i postepenu promenu ishrane. Veterinari i čuvari su takođe uključeni u proces kako bi prelazni period prošao što glatkije.

 

Rezervat Port Lympne, jedan od najvećih parkova za divlje životinje u Ujedinjenom Kraljevstvu i deo međunarodno priznate dobrotvorne fondacije Aspinal, posvećen je zaštiti retkih i ugroženih vrsta i njihovim povratkom u zaštićena područja u divljini. Ovaj rezervat je aktivno uključen u programe razmene i uzgajanja životinja širom sveta i beleži brojne uspehe na ovom polju.