Viber - Back to school stikeri

Školska godina je ponovo započela, ali umesto povratka na staru rutinu, vreme je da stvorimo novu, prilagođenu našim potrebama. U savremenom dobu, ostanak organizovan i povezan je ključno za uspeh. U tom kontekstu, Viber je postao vaš najbolji saveznik za povratak u školu. Ovde ćemo istražiti zašto je Viber najkorisniji alat koji možete nositi sa sobom, sa svim njegovim funkcionalnostima koje će vam olakšati školski život.

Pouzdan podsetnik za sve obaveze

Na početku nove školske godine, mnogo toga je potrebno organizovati. Pitanja kao što su: “Da li su potrebne još neke knjige ili sveske?” ili “Koliko časova imam sutra po rasporedu?” postaju svakodnevna stvarnost. Sa toliko obaveza, lako je nešto zaboraviti. Upravo tu dolazi Viber u igru sa svojom opcijom “Moje beleške”. Pomoću ove opcije, možete lako unositi sve obaveze i zadatke i postavljati podsetnike za svaku od njih.

To znači da više nikada nećete zaboraviti važan zadatak ili rok za predaju. Takođe, možete deliti svoju to-do listu sa svojim kontaktima ili grupom, što je odlično za timski rad i koordinaciju obaveza. Ako vam neko pošalje poruku sa važnim informacijama, možete je preneti u “Moje beleške” i pretvoriti je u zadatak. Sve ovo čini Viber nezamenjivim alatom za organizaciju školskog života.

Izvor najvažnijih informacija u grupama

Kada su u pitanju informacije o domaćim zadacima, rasporedu ili drugim školskim pitanjima, grupni četovi na Viberu postaju vaša najbolja opcija. Možete napraviti grupni čet sa svim svojim školskim drugovima ili roditeljima iz razreda i tamo deliti sve potrebne informacije. Ne morate se brinuti o tome da li će svi stati u grupni čet, jer Viber podržava do 250 korisnika. Za učitelje i nastavnike, tu je opcija kreiranja zajednice u kojoj možete dodavati učenike ili roditelje i samo vi možete objavljivati poruke. Ovo je posebno korisno da bi se izbegao “šum” koji nastaje u velikim grupama i osiguralo da niko ne propusti važne informacije.

I, čak i ako slučajno zaboravite da nekog dodate u zajednicu odmah, kad god se pridruže, mogu videti sve objave unazad. I to nije sve, kako biste uključili sve učesnike u interakciju, možete koristiti ankete kako biste čuli njihova mišljenja ili organizovali kviz kako biste proverili koliko su dobro razumeli gradivo. Viber vam pruža sve alate za uspešno upravljanje grupama i zajednicama u školskom okruženju.

Deljenje dokumenata i resursa

Učenje i akademski rad često zahtevaju deljenje datoteka i dokumenata. Viber vam omogućava da jednostavno šaljete i primate datoteke različitih formata, što čini razmenu beleški sa predavanja, prezentacija ili referentnih materijala veoma jednostavnom. Ova funkcija olakšava pristup svim resursima koji su vam potrebni da biste se istakli u svojim studijama. Bez obzira na to da li se radi o prezentacijama, radovima ili drugim materijalima, Viber čini deljenje i pristup ovim resursima brzim i efikasnim.

Zabava i kreiranje uspomena

Viber nije samo alat za ozbiljno učenje i organizaciju, već vam omogućava i da se zabavite i stvarate uspomene sa svojim školskim drugovima. Na primer, možete pretvoriti snimke sa svojim prijateljima u GIF-ove i sačuvati ih kao trajnu uspomenu. Viber vam omogućava i da od svojih fotografija i video snimaka napravite GIF-ove i delite ih sa drugima. Takođe, putem opcije “Sticker creator” možete kreirati personalizovane stikere sa šaljivim izjavama ili uzrečicama koje koristite sa svojim prijateljima.

Ova opcija takođe omogućava da podelite smešne situacije iz škole ili citate omiljenih nastavnika. Važno je koristiti ove opcije sa poštovanjem prema drugima i sa ciljem stvaranja pozitivnog iskustva za sve. Takođe, na “sticker marketu” možete pronaći specijalne “Back2School” stikere koji će dodati šarm vašim porukama i osvežiti početak nove školske godine. Ako želite da proverite svoje znanje pravopisa ili da testirate svoje prijatelje, Viber ima i zabavan kviz koji će vam pomoći da razmrdate moždane vijuge.

Dostupnost uvek i svuda

Nema više gubljenja vremena na traženje informacija koje ste razmenjivali. Bez obzira da li koristite pametni telefon, tablet ili računar, Viber je dostupan na svim platformama. Ova kompatibilnost omogućava vam pristup vašim porukama i informacijama sa bilo kog uređaja koji koristite. Ako zaboravite sa kim ste razmenjivali određene informacije, “search” opcija vam pomaže da brzo pronađete relevantne četove putem ključnih reči koje se sećate. To znači da možete ostati povezani i organizovani gde god da se nalazite.

Privatnost na prvom mestu

Sigurnost i privatnost su od suštinskog značaja kada je reč o komunikaciji. Viber vam pruža sigurnost da sve vaše jedan-na-jedan razgovore, audio i video pozive držite privatnim i sigurnim. Privatni četovi su vidljivi samo vama i osobi sa kojom ih razmenjujete. Niko drugi nema pristup tim razgovorima, niti se skladište negde na serverima. Ovo važi i za sve fotografije, dokumenta i video snimke koje delite putem Viber-a. Zahvaljujući Viberovoj enkripciji s-kraja-na-kraju, možete biti sigurni da su vaše privatne komunikacije zaista privatne.

Viber alat za školu

Na kraju, Viber je nezamenjiv alat za školski život. Njegove mnoge funkcionalnosti, korisnički prilagodljiv interfejs, privatnost i svestranost čine ga idealnim izborom za sve učenike, nastavnike i roditelje. Dodavanjem Vibera u svoj komplet alata za školu, pojednostavićete komunikaciju i poboljšati svoj akademski uspeh. Tokom cele školske godine, Viber će vam pomoći da ostanete povezani, organizovani i produktivni. Ovo je razlog zašto je Viber postao jedna od omiljenih aplikacija za komunikaciju među školskom zajednicom. Dok se pripremate za još jednu učeničku godinu, razmislite o koristima koje vam Viber može doneti i iskoristite ih kako biste postigli svoje školske ciljeve. Povratak u školu nikada nije bio lakši uz pomoć Vibera.