Dota 2

Ukoliko ste spretan igrač Street Fighter -a V, Dote 2 i eFootball-a, a takmičenja su vaša pasija, onda je ovaj poziv savršena prilika za vas!  Prijavite se za nacionalne kvalifikacije koje se održavaju od 12. do 14. avgusta i postanite predstavnik Srbije na svetskom esports prvenstvu u Istanbulu!

Drugo izdanje velikog internacionalnog esports šampionata – Global Esports Games u Istanbulu, Turska biti održano između 14. i 18. decembra ove godine, potvrdila je Globalna esport federacija (GEF). Na šampionatu će se igrati četiri igre – Street Fighter V, Dota 2, eFootball 2022 i PUBG Mobile. Pored toga, biće organizovan i Dota 2 turnir za žene.

Za organizaciju nacionalnih kvalifikacija za GEG (Global Esports Games) šampionat zadužen je SESE, jedini zvanični savez esporta u Srbiji. SESE za Srbiju već godinama unazad organizuje nacionalne kvalifikacije za sva svetska eSports takmičenja u svim kategorijama.

Prijave su uveliko otvorene i potpuno su besplatne!

  •  Street Fighter V (12.08)
  • Dota 2 (13.08) –
  • eFootball 2022 (14.08.) –

Prve kvalifikacije će se odigrati u igri Street Fighter V, u petak 12. avgusta. Prenos turnira emitovaće se na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu putem koga možete pratiti sve nacionalne GEG kvalifikacije.

Najbolji esportisti sa nacionalnih kvalifikacija će ostvariti plasman na regionalne kvalifikacije, koje će se održati od septembra do oktobra, i to u onlajn formatu. Više informacija o regionalnim kvalifikacijama ćemo objaviti uskoro.

Po 16 najboljih Street Fighter V i eFootball 2022 igrača, kao i 8 Dota 2 ekipa sa regionalnih kvalifikacija će se plasirati direktno na veliku završnicu šampionata koja će se odigrati uživo u Istanbulu, od 14. do 18. decembra. Ovo je savršena prilika da otputujete u jedan od najlepših gradova na svetu!

Prošlogodišnji Global Esports Games šampionat se održao u Singapuru. Srbiju su predstavljali Bojan Ilić, koji je bio naš Street Fighter V reprezentativac, kao i Aleksandar ”Krle” Krstić, koji se takmičio u igri PES 21. Aleksandar je ostvario najbolji rezultat, doguravši do osmine finala turnira.