Ericsson Davos

Svetski program za hranu Ujedinjenih nacija (WFP) uručio je nagradu Hansu Vestbergu, predsedniku i izvršnom direktoru kompanije Ericsson za učinak ove kompanije u pružanju telekomunikacionih rešenja kao podrške humanitarnim reakcijama. Nagrada Hunger Hero za 2016. godinu mu je dodeljena na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj.

Ericsson

Vestberg, koji se od 2010. nalazi na poziciji izvršnog direktora ove kompanije koja se bavi pružanjem telekomunikacionih usluga, zagovornik je UN platforme Ciljevi održivog razvoja, kao i rešavanja globalnih problema kao što su siromaštvo, glad i klimatske promene.

 

Tokom prethodnih 15 godina, kompanija Ericsson je agencijama za pružanje humanitarne pomoći, kao što je WFP, obezbedila osnovnu podršku u mobilnoj komunikaciji tokom otklanjanja posledica prirodnih katastrofa putem svog globalnog volonterskog programa Ericsson Response. Ovaj program uključuje 150 zaposlenih koji su posebno obučeni za reagovanje u hitnim slučajevima. Program Ericsson Response je do sada bio uključen u više od 40 akcija otklanjanja posledica prirodnih katastrofa i više od 30 zemalja. Samo u toku prošle godine, kompanija Ericsson je blisko sarađivala sa WFP agencijom kroz program Emergency Telecommunications Cluster i 34 puta je slala volontere kao podršku u borbi protiv ebole, kao i u hitnim situacijama u Vanuatuu, Nepalu, Iraku i Južnom Sudanu.

 

Prilikom preuzimanja nagrade, Hans Vestberg je rekao: „Počastvovan sam što primam ovu nagradu u ime programa Ericsson Response i naših požrtvovanih zaposlenih koji neumorno rade kao volonteri već 15 godina. Program Ericsson Response je deo platforme Tehnologija za dobra dela, koji kombinuje našu lidersku poziciju u oblasti tehnologije sa stručnošću i posvećenošću naših zaposlenih u cilju prevazilaženja problema i pružanja rešenja u otklanjanju posledica humanitarnih katastrofa širom sveta. Ovaj program predstavlja srž onoga što je kompanija Ericsson.“