Predstavljanje drugog broja časopisa „Elementi“ u Galeriji nauke i tehnike SANU u četvrtak, 1. oktobra, u 18 časova.
Centar za promociju nauke sa ponosom predstavlja drugi broj časopisa „Elementi“. Nakon što je ovog leta počeo da izlazi kao prvi domaći ilustrovani časopis, okupivši autore iz celog regiona, „Elementi“ u jesenjem broju donose novu seriju uzbudljivih tema za najširi krug čitalaca.
CPN organizuje promociju „Elemenata“ u Galeriji nauke i tehnike SANU u četvrtak, 1. oktobra, u 18 časova. Na predstavljanju će govoriti Nemanja Đorđević, direktor CPN, Ivan Umeljić, rukovodilac CPN izdavaštva, i Slobodan Bubnjević, urednik „Elemenata“.
Tema novog broja „Kako je Kain ubio Avelja“ obrađuje neolitsku poljoprivrednu revoluciju, njen značaj za današnjicu i doprinose domaćih naučnika u istraživanju praistorije.  U svakom primerku magazina „Elementi“ nalazi se i 3D poklon-slagalica po motivima praistorijskog crteža pećinskog konja iz Laska.
„Elementi“ pišu o unutrašnjosti Zemlje, o zvezdanim gradovima, satelitu Evropa, ali i o takozvanom crnom internetu, robotima i jedrenjacima. Čitaoci novih „Elemenata“ mogu da saznaju kako prepoznati laž, šta poručuje Piketijeva knjiga Kapital u XXI veku i kako su se finansirali nacisti.
Izrastao iz koncepta nagrađivanog naučnopopularnog portala Elementarijum, časopis „Elementi“ ima 108 strana, bogato je vizuelno opremljen i dizajniran u duhu poslednjih estetskih trendova. Originalne ilustracije domaćih autora čine ga ne samo lepim, nego i jedinstvenim časopisom na domaćem tržištu.
Od 1. oktobra, „Elementi“ se prodaju na kioscima širom Republike Srbije, “Elementi” se prodaju po pristupačnoj ceni od 290 dinara.
Istražite više o časopisu: http://www.cpn.rs/elementi/