Kompanije u Evropi bi mogle štedeti do 4,5 dana[1] na troškovima radne snage svake godine, što je jednako iznosu od €55,2 miliona evra[2] godišnje, prema novom, nezavisnom istraživanju koje je za Epson sproveo Buyers Laboratory LLC (BLI). Ovi rezultati objavljeni su u vreme kada se očekuje da će potražnja za inkdžet štampačima rasti za 13 odsto godišnje i da će do 2019. godine oni zauzimati 34 odsto tržišta uređaja za štampu u poslovnim okruženjima. (izvor: IDC).

Epson_SC-F2000

Epsonovo istraživanje otktiva da bi prelaskom sa laserske na inkdžet tehnologiju, koju koriste EpsonoviWorkForce Pro štampači i kopir uređaji, zapadnoevropske firme koje broje između 100 i 499 zapolenih mogle uštedeti ukupno 4,6 miliona evra mesečno, zahvaljujući znatno manjem broju intervencija od strane korisnika, manjoj potrošnji energije, manjoj količini otpada i vremena potrebnog za održavanje uređaja.

 

Najvažniji zaključci istraživanja koje je za Epson sproveo BLI pokazuju da su Epsonovi  WorkForce Pro modeli:

  • do 3,5 puta brži od lasera i kolor kopir uređaja kada je u pitanju izlazak prve strane [3]
  • gotovi duplo brži od konkurentskih inkdžet štampača kada je u pitanju izlazak prve strane 2
  • mogu uštedeti vreme koje korisnik potrošina intervenciju za 100% u poređenju sa kolor lasersim štampačima i kopir uređajima, po ciklusu od 40,000 otisaka (WorkForce Pro modeli)[4]
  • mogu uštedeti do 100 minuta vremena potrošenog na intervencije u poređenju sa kolor laserskim štampačima i kopir uređajima[5]
  • mogu uštedeti do 4.5 radna dana godišnje1

 

“Nije nikakvo čudo što firme prelaze sa laserske na inkdžet tehnologiju.. Rezultati pokazuju da bi kompanije u zapadnoj Evropi mogle dobiti skoro celu produktivnu radnu nedelju ako bi uveli inkdžet tehnologiju u radno okruženje,” izjavio je Rob Klark, viši potpredsednik kompanije Epson Europe.

 

“Epson osvaja značajan deo tržišta u oblasti poslovnih inkdžet rešenja, sa 20 odsto godišnjeg rasta za koji se prognozira da će se nastaviti. Kako potražnja korisnika za većom personalizacijom raste, a tržište počinje da traži velike obime štampe po niskoj ceni, očekujemo da će sve veći broj kompanija širom Evrope prelaziti na inkdžet tehnologiju od koje može da očekuje značajnu uštedu i bolju produktivnost.”

 

“Brzina WorkForce Pro štampača postignuta je korišćenjem PrecisionCore glava štampača, koje su inicijalno bile dizajnirane za komercijalni deo tržišta,” dodaje Klark. “Rezultat se vidi u benefitima za krajnjeg korisnika: kvalitetna reprodukcija slike, brzina, fleksibilnost korišćenja mastila i medija za štampanje, pouzdanost i podesivost.”

 

WorkForce Pro modeli koji koriste kertridže izuzetno velikih kapaciteta obezbeđuju do 75,000 strana neprekidne štampe bez potrebe za menjanjem potrošnog materijala i mogu odštampati do 4,5 puta više strana od kolor lasera i kopir uređaja, odnosno 17 puta više otisaka nego konkurentski kolor inkdžet štampači[6].

 

“BLI analitičari su bili impresionirani dizajnom koji omogućava ovim uređajima  da štampaju bez prestanka, nadmaše konkurencuju po radnom ciklusu i poboljšaju produktivnost. Štaviše, zamena kertridža je jednostavan proces,” izjavio je glavni menadžer za Evropu u kompaniji BLI, Sajmon Plamtri. “Jasno je da sa benefitima koje ovi uređaji donose korisniku, uz pregršt funkcionalnosti koje su jednostavne za korišćenje, Epson ima cilj da odgovori na bolne tačke sa kojima se susreće tradiiconalna štampa u poslovnom okruženju.”

 

Pored veće produktivnosti uz manji broj intervencija, testovi koje je BLI sproveo pokazuju da  WorkForce Pro modeli koriste do 82% manje energije[7], proizvode do 95% manje otpada7 od konkurentskih laserskih štampača, kao i manje buke.

“Kada pogledate benefite inkdžet tehnologije koji se vide u praksi, nije ni čudo što inkdžet tehnologija predstavlja ozbiljnu pretnju dominirajućoj laserskoj tehnologiji. Ako uzmemo u obzir projekciju rasta udela inkdžet uređaja na tržištu, videćemo da smo tek zagrebali površinu potencijala koji inkdžet štampači donose u poslovna okruženja. Epson nastavlja da podržava prelazak sa laserske na inkdžet tehnologiju u poslovnim okruženjima zbog efikasnosti koju ona nudi firmama svih veličina”, zaključuje Klark.