Organizacija Wild Serbia i ove godine organizuje jednu od najvećih avantura u našoj zemlji – „Telenor Trku preživljavanja“. Takmičari će svoje granice testirati u tri kategorije: Opstanak, Avantura i Porodica. Takmičarima u kategoriji Avantura biće prvi put dozvoljena upotreba mobilinih telefona i interneta, koji će im pomoći da prevaziđu izazove tokom trke. Koristeći Telenor Pametnu mrežu i brzi internet na ruti koja još uvek nije objavljena, učesnici će moći da se orijentišu, pronađu korisne savete, ali i podele svoje doživljaje putem društvenih mreža.

 

 

Trka preživljavanja namenjena je svima koji smatraju da su psihički i fizički spremni za taj izazov, koji žele da upoznaju nepristupačne krajeve Srbije i pobegnu od ustaljenog života u gradu. Trka je internacionalnog karaktera, okuplja veliki broj učesnika iz nekoliko zemalja i svake godine se organizuje na različitoj lokaciji u Srbiji.

 

Tačna lokacija „Telenor Trke preživljavanja“ biće objavljena sedam dana pred početak trke, u petak 25. septembra, na sajtu www.wildserbia.com/adventureraces, gde zainteresovani već danas mogu da pronađu više informacija o trci, kategorijama i načinima na koje mogu da se prijave za učešće. Prijave traju do 25. septembra.

 

  • Kategorija Opstanak predstavlja izazov za najspremnije učesnike. Timovi od dva do četiri člana takmičiće se na stazi  dugoj preko 60 kilometara, a od opreme će na raspolaganju imati mapu terena,  kresivo za paljenje vatre, nož, pola litra vode i odeću koju imaju na sebi.
  • U kategoriji Avantura, pored izdržljivosti, takmičari  će imati priliku da pokažu svoju snalažljivost u traženju hrane i pravljenju skloništa. Staza koju je potrebno preći  dužine je do 35 kilometara, a pravila trke i dozvoljena oprema isti su kao za kategoriju Opstanak, uz mogućnost korišćenja pametnih telefona zahvaljujući  dobroj pokrivenosti i brzom internetu Telenor  Pametne mreže.
  • U kategoriji Porodica roditelji sa svojom decom mogu da učestvuju u pravoj avanturi namenjenoj deci uzrasta od pet i više godina.

 

Pobednik trke biće ekipa sa  najviše sakupljenih bodova, koji se dobijaju za prolazno vreme utrošeno da se pređe staza, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu, kao i uspešno rešene specijalne zadatke. Telenor će dodeliti posebnu nagradu ekipi iz kategorije Avantura, za posebne zadatke gde će biti neophodna upotreba pametnih telefona.