sportifico

Na listi su još “Mixer” (muzička aplikacija), “Angel list” (aplikacija namenjena investitorima), “ResearchGate” (društvena mreža za naučnike i istraživače) i “SERMO” (aplikacija koja povezuje lekare širom sveta)

Srpski startap SPORTIFICO uvršten je u jedan od šest najatraktivnijih projekata u izboru prestižnog američkog časopisa i portala “Enterpreneur”, i to kao niša koja menja način komunikacije, i koja otvara nove mogućnosti digitalnog doba. Na listi su još “Mixer” (muzička aplikacija), “Angel list” (aplikacija namenjena investitorima), “ResearchGate” (društvena mreža za naučnike i istraživače) i “SERMO” (aplikacija koja povezuje lekare širom sveta).

Sportifico je društvena mreža za fudbalere koja je osnovana 2016. godine u Beogradu sa ciljem da pomogne aktivnim sportistima, trenerima i klubovima u daljem razvoju. Rezultati sa utakmica, najbolji potezi, golovi, statistika, komentari, i još mnogo toga deo je sadržaja koji se svakodnevno dele u čitavom regionu.

– Sportifico je društvena mreža koja pomaže sportistima da se povežu, započnu sopstvenu sportsku karijeru ili naprave tim. Nakon što je korisnik primljen na platformu, može da prikaže svoj sportski CV i kreira profil. Pored toga, korisnici redovno ažuriraju rezultate i ličnu statistiku i što može da im pomogne da ih skauti, treneri ili kolege primete ili eventualno angažuju u svoj klub. Pritom, mogu jedni drugima da šalju poruke, međusobno komuniciraju, daju podršku… – rečeno je, između ostalog, u opisu ovog američkog časopisa, koji samo preko interneta mesečno čita preko 6 miliona ljudi.

Tvorac srpskog “fejsbuka za fudbalere” je nekadašnji fudbalski golman, Miloš Erić, student Fakulteta organizacionih nauka. Prema njegovim rečima, Sportifico zajednica omogućava sportistima da uvek budu u žiži javnosti.

– Čast nam je što nas je magazin Enterpreneur prepoznao među brojnim uspešnim projektima u IT industriji. To nam daje podrstrek da nastavimo da radimo još vrednije i unapređujemo Sportifico, na zadovoljstvo sve većeg broja naših korisnika. Stalno smišljamo inovacije, a trenutno sprovodimo projekat “adidas tim sezone Sportifico talenata”, gde smo obezbedili brojne vredne poklone za one koji se nađu u prvih 11. Prošle godine smo imali veoma uspešan debi sa ovim takmičenjem u čitavom regionu, a na osnovu interesovanja sigurni smo da će ovog puta “tim sezone” imati još bolje rezultate i doneti razna uzbuđenja – istakao je Erić.