siemens

Siemens Press Award takmičenje za novinare pokrenuto je u Srbiji 2009, a poslednje tri godine takmičenje se organizuje na regionalnom nivou. Prva faza novinarskog takmičenja u kome su učestvovali predstavnici medija iz deset zemalja centralne i istočne Evrope, uspešno je realizovana i izabrani su najbolji novinarski radovi na temu “Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike” u svakoj od zemalja učesnica, dok će se druga faza regionalnog finala održati u Beču 25. septembra.

Ovogodišnji pobednik iz Srbije, koji će zajedno sa svojim kolegama, pobednicima iz drugih zemalja, učestvovati u izboru najboljeg rada u regionu centralne i istočne Evrope je Radojka Nikolić, nagrađena za tekst “Pored Beča niče Aspern – grad budućnosti” koji je objavljen u Magazinu Biznis.

“Kada sam u januaru posetila Aspern, gde je Siemens najveći pojedinačni investitor, sa više od 40 posto učešća, zaista sam bila pozitivno iznenađena svime što ovaj grad nudi. Aspern je zaista grad budućnosti, digitalizovan, energetski efikasan, nešto potpuno novo u Evropi.

Moja poseta se završila na najlepši način, nagradom koja dolazi upravo od strane Siemens-a za tekst o ovom inovativnom gradu. Tokom karijere dobijala sam dosta nagrada, ali ova mi je posebna. Zahvaljujem se kompaniji Siemens Srbija što organizuje takmičenje Press Award, čije je težište izveštavanje o oblastima energetske efikasnosti, digitalizaciji i kvalitetnijeg načina života”, izjavila je Radojka Nikolić, pobednica ovogodišnjeg takmičenja u Srbiji.

“Siemens se trudi da podstakne medijsko izveštavanjenje na teme o tehnologijama i inovacijama koje manjaju društvo i drago nam je što je i ovogodišnja tema “Didigitalna budućnost gradova, industrije i energetike” privukla medije koji se bave temom digitalizacije da se uključe u takmičenje.

Siemens Press Award pokrenuto je upravo u našoj zemlji, a već treću godinu održava se na regionalnom nivou, što nas čini izuzetno ponosnim. Naša kompanija, kao lider na polju inovacija, kroz ovo takmičenje ima za cilj da promoviše i afirmiše izvrsnost u pisanju, izveštavanju i istraživačkom pristupu novinara, a pobednički rad u potpunosti je odgovorio na temu i nadamo se da će i na regionalnom nivou biti izabran kao najbolji “, istakla je Jovana Vukotić, rukovodilac odeljenja komunikacija kompanije Siemens za Adriatic region.

Svečana ceremonija dodele nagrada održaće se 25. septembra 2018. godine u Siemens City-ju u Beču, kada će biti proglašen najbolji novinarski rad u centralnoj i istočnoj Evropi. Tokom posete Beču, predstavnici medija će biti u prilici i da posete Aspern, jedan od najvećih projekata urbanog razvoja u Evropi, u kojem su implementirana Siemens rešenja u oblasti inteligentne infrastrukture.