Premijer Li Kećijang je u ponedeljak rekao da bi javnost trebalo više da dobije novim modelom „internet plus”, koji naglašava primenu internet tehnologija u tradicionalnom ekonomskom i socijalnom sektoru

Li je uputio poziv tokom inspekcijske turneje u gradu Jinčuanu, u Autonomnom regionu Ningsija Hui, na severozapadu Kine.

Li je rekao da postoji veliki potencijal da se model „internet plus” upotrebi na način da se poboljšaju glavne oblasti života stanovništva, omogućavajući ljudima u udaljenim ili siromašnim regionima da pristupe boljim javnim uslugama.

Tokom posete lokalnoj bolnici, Li je saznao da su onlajn medicinske usluge stigle do svih zajednica i županija u regionu.

Li je posetio i srednju školu kako bi proverio „internet plus” obrazovanje. Premijer je rekao da to može pomoći deci u siromašnim regionima da čuju predavanja od najboljih nastavnika.

“Proširenje znanja, deci bi moglo da promeni život”, rekao je premijer.

On je pozvao lokalne vlade da se bore sa gorućim problemima poput loše seoske informacione infrastrukture, kao što su usporene internetske veze i loše finansiranje.

Premijer je obišao i Centar za nova preduzeća, gde se nalazi gotovo 500 preduzeća u nastajanju. On je podstakao preduzetnike da naporno rade i koriste svoje znanje kako bi stvorili dobar život.

Kasnije je posetio i raseljenu zajednicu u Jinčuanu, u kojoj je smešteno više od 700 siromašnih porodica.