Prva Konferencija o digitalnoj ekonomiji u regionu, biće održana u sredu, 23. novembra od 10.00 do 17.00 časova, u Mikser House-u, u organizaciji Centra za tehnološko preduzetništvo i inovacije (ICT HUB) i Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji „Konfindustrija Srbija“.

Osnovni cilj konferencije je da sagleda tranziciju Srbije ka digitalnoj ekonomiji iz ugla: tradicionalnih kompanija, IT kompanija i tehnoloških startapa, kao i iz ugla države. Takođe, IT stručnjaci će na konferenciji pokušati da pruže odgovore na pitanja šta očekivati i kako se najbolje pripremiti za Četvrtu svetsku industrijsku revoluciju.

„Veliko nam je zadovoljstvo što će se baš u Srbiji održati jedinstvena konferencija u čitavom regionu o potencijalima digitalne ekonomije. Na konferenciji će se razgovarati o tome šta je to digitalna ekonomija, na koji se način uz pomoć digitalne ekonomije može unaprediti biznis, bez obzira da li se radi o tradicionalnim ili IT kompanijama. Takođe, govoriće se o tome šta država može da uradi kako bi pomogla transformaciju Srbije ka digitalnoj ekonomiji“, rekao je Dušan Vukanović, menadžer za inovacije ICT Hub Srbija.

Specijalan gost skupa biće Marco Landi, bivši Chief Operation Officer kompanije Apple, a među ostalim govornicima i panelistima biće eksperti iz oblasti IT biznisa, najuspešniji srpski startapi, predstavnici Vlade Srbije. Na skupu će učestvovati i oko 100 kompanija iz Srbije i Italije.

Ušeće na konferenciji je besplatno.