gaming

Igrate CS:GO, uživate u taktičkoj borbi i posedujete takmičarski duh? SESE vam pruža priliku da vaše veštine prikažete na najvišem nivou i plasirate se na ovogodišnji IeSF Svetski šampionat koji će se krajem godine održati na Baliju, a čiji je nagradni fond čak 500.000 dolara!

Prvi kvalifikacioni  CS:GO turnir će se održati online u nedelju, 22. maja u 19:00 časova. Svim pravilima i prijavi možete pristupiti OVDE!

Ovo je prva od dve runde kvalifikacija. Po dve ekipe sa oba kvalifikaciona turnira će se plasirati na finalne kvalifikacije, koje će se održati 05. juna. Najbolja ekipa sa finalnih nacionalnih CS:GO kvalifikacija će dobiti priliku da predstavlja Srbiju na regionalnom turniru u Klužu, u Rumuniji. Najbolji sa tog turnira će putovati na Bali, gde će se na velikoj sceni održati završnica IeSF-ovog turnira!

Veliki turnir na Baliju u organizaciji IeSF-a odnosno međunarodne eSports federacije održaće se u periodu od 27. novembra i 09. decembra 2022. godine. Ove godine na IESF-u igraće se ukupno šest eSports naslova, gde će Srbija imati predstavnike u igrama CS:GO, Dota 2, PES i Tekken.

Sve aktuelne informacije o IESF, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

O SESE

Sportski Esports Savez Srbije (SESE) je zvanični eSports savez republike Srbije priznat od strane Ministarstva Sporta koji za cilj ima popularizaciju esporta u Srbiji i regionu. Osnovan je 2008. godine, a postaje član International e-Sports Federacije (IeSF) odmah po osnivanju 2009.

Zadatak Srpske e-Sport Asocijacije je da okupi sve gejmere zainteresovane za takmičenja na domaćoj i Internacionalnoj sceni. Pored registrovanja igrača iz Srbije, zadatak SESE je i uvođenje standarda u kompetitivnom gejmingu.

 

Asocijacija je do sada organizovala preko 100 događaja i učestvovala na svih 12 svetskih šampionata. Najveći uspeh je osvojeno prvo mesto u Koreji 2015 godine u ukupnom ekipnom plasmanu!