Kompanija Dell predstavila je novi Latitude 12 Rugged tablet računar, prvi Fully Rugged tablet dizajniran za rad u najtežim uslovima. Praćen modernim dizajnom i funkcionalnošću, ovaj tablet je najnoviji član inovativnog Dell Rugged portfolija koji uključuje Latitude 12 Rugged Extreme flip-hinge konvertibilni notebook računar, zatim Latitude 14 Rugged Extreme i Latitude 14 Rugged notebook računare.

delll-rugged

Dizajniran specijalno za korisnike koji zahtevaju fleksibilan mobilni uređaj, Latitude 12 Rugged tablet poseduje Direct-View HD ekran dijagonale od 11,6 inča sa multi-touch mogućnostima koje podržavaju i rad u rukavicama. Kako bi dostigao maksimalne performanse na ekstremnim temperaturama, Rugged tablet dolazi sa QuadCool™ regulatorom toplote četvrte generacije, kao i sa moćnim Intel Core™ M procesorom pete generacije. Rugged tablet poseduje bateriju koja može da traje do 12 sati, a tu su i dve dodatne dvoćelijske zamenljive baterije.[1]

Kako bi osigurao maksimalnu sigurnost i lakoću korišćenja, Dell Rugged tablet je opremljen SSD diskom do 512GB, 802.11ac Wi-Fi portom, a tu je i opciona mogućnost mobilnog broadbanda i korišćenja namenskog GPS sistema. Bezbednost uređaja i zaštitu podataka garantovana je uz pomoć Dell Data Protection, Intel® vPro™ i Intel TPM 1.2 sistema.

Tablet poseduje izdržljivi docking interfejs za dodavanje komponenti po potrebi, poput računarskih periferija ili povezivanje sa dokovima u vozilima. Takođe, opcioni poklopac za tastaturu ima prilagodljivo pozadinsko osvetljenje, kao i IP 65 zaštitni propis za zaštitu od prodora vode i prašine.

„Dell Rugged uređaji su idealni za upotrebu u vojsci, službama za vanredne situacije i javnu bezbednost, ali i za industrijski i naučni rad u nepristupačnom okruženju, pa čak i avanturiste. Važno je napomenuti da Dell Latitude Rugged tableti objedinjuju superiornu računarsku snagu, izuzetne mobilne sposobnosti i izdržljivost u jednom uređaju“, izjavio je Dru Mur, izvršni i generalni direktor u okvirnu poslovne jedinice za Dell Rugged Mobility proizvode.

Latitude 12 Rugged tablet će biti dostupan za korisnike u Srbiji krajem avgusta, a na ovom linku možete Latitude 12 Rugged tablet u akciji.

[1] Standardno pakovanje poseduje jednu bateriju, Dodatne baterije se naplaćuju posebno. Trajanje baterije je testirano na modelu sa 8GB RAM, Intel M-5Y71 CPU, 256GB SSD i GPS sistemom, a koristići Mobile Mark 2012 benchmark test za život baterije (za više informacija posetiti www.bapco.com). Rezultati testa se koriste samo u poređenju više različitih uređaja i trajanje baterije zavisi od različitih faktura, poput konfiguracije proizvoda, softvera, operativnih uslova, power management podešavanja, i sl.