Prvi IT meetup za decu u Srbiji pod nazivom „Future Kids meetup” održaće se 28. aprila 2018. godine, sa početkom u 12 časova, u Velikoj sali Dečijeg kulturnog centra u Beogradu. Događaj je u organizaciji Kliker IT centra za decu i Dečijeg kulturnog centra, a učešće na događaju je besplatno.

Predavanje prilagođeno deci školskog uzrasta, kao i primeri iz prakse informacionih tehnologija,  biće predstavljeni najmlađim zainteresovanim učesnicima ovog događaja, u cilju edukacije dece o profesiji budućnosti.

„Future Kids meetup” je prvi događaj ovakve vrste za decu u Srbiji, tokom kojeg će se stručnjaci u oblastima programiranja približiti deci svoju profesiju na interaktivni način, kroz priču o novim tehnologijama, virtuelnoj realnosti, industriji video igara, ali i o bezbednosti na internetu.

„O tome kako izgledaju početni koraci u svetu programiranja i sa čime su se sve susretali prilikom pravljenja prvih igrica, aplikacija i sajtova govoriće polaznici Kliker IT centra za decu. Posetioci će takođe imati priliku da isprobaju set za simulaciju virtuelne realnosti, upravljaju robotima, vide demostraciju rada dronova, i tako dobiju znanje kroz zabavu”, ističe Miomir Popeskov iz Kliker IT centra za decu.

Prisustvo na meetup-u je potpuno besplatno uz prethodnu prijavu na formularu koji je dostupan na sajtu Kliker IT centra –www.klikercentar.rs Broj mesta je ograničen na 440 (220 dece sa po jednim roditeljem).