Počevši od danas, i najzahtevniji ljubitelji video igara ​​mogu pronaći monitor svojih snova u ponudi kompanije LG Electronics (LG).

Korejski proizvođač predstavio je prvi LG G-Sync monitor (model 34UC89G) UltraWide formata, sa odnosom stranica 21:9 i frekvencijom osvežavanja ekrana od 144Hz. Ovim proizvodom, kompanija je dopunila svoj FreeSync portfolio, popularan širom sveta već nekoliko godina, u skladu sa zahtevima brzorastuće gejming zajednice. Novi monitor dostupan je u Srbiji po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 131,999 RSD.

Neometano iskustvo igranja zasnovano na kristalno čistoj, fluidnoj slici, brzini i izvanrednom prikazu, osnovni je zahtev ljubitelja video igara. Ipak, korisničko iskustvo ne kreiraju samo karakteristike monitora već i nivo sinhronizacije sa računarom.

Dugo vremena je AMD FreeSync tehnologija bila odgovorna za upravljanje frekvencijom osvežavanja monitora, sve dok 2013. godine kompanija Nvidia nije predstavila svoju G-Sync tehnologiju koja upravlja sinhronizacijom frekvencije monitora i računara pomoću hardverskog rešenja ugrađenog u monitor.

Ova tehnologija smanjuje ulazno kašnjenje i garantuje neisprekidan, savršeno fluidan prikaz. Nedugo nakon lansiranja, G-Sync je počeo da dobija na popularnosti, tako da je 2015. godine, Nvidia imala dominantan položaj na tržištu sa čak 82% tržišnog učešća u segmentu gejming monitora.

Moć G-Sync monitora

Prateći navike i potrebe gejmera, Kompanija LG Electronics je liniju monitora naprednih karakteristika sa FreeSync tehnologijom dodatno unapredila visokokvalitetnim G-Sync monitorom (model 34UC89G) sa Nvidia video karticom koja se instalira direktno na zadnju ploču monitora. Sa G-Sync monitorom, slike dolaze do vašeg monitora munjevitom brzinom, bez ulaznog kašnjenja, čineći prikaz na monitoru neverovatno impresivnim, sa znatno realističnijim oblicima i likovima.