U utorak, 5. aprila, U Leskovcu je otvoren prvi od ukupno dvanaest naučnih klubova u Srbiji. Memorandum o saradnji potpisali su Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, i Slaviša Pejić, direktor Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, u čijim prostorijama je otvoren Naučni klub.

 

Potpisivanju memoranduma i obilasku kluba prisustvovao je veliki broj Leskovčana, kao i predstavnika Centara za stručno usavršavanje u kojima će se klubovi sukcesivno otvarati tokom narednih sedmica u okviru akcije decentralizacije aktivnosti usmerenih na promociju nauke.

 

Gradovi u kojima se tokom proleća otvaraju naučni klubovi su Čačak, Niš, Užice, Knjaževac, Kragujevac, Smederevo, Kruševac, Kikinda, Novi Pazar, Kanjiža i Šabac. Poslednji u nizu, otvoriće se i Naučni klub u centru Beograda.

 

Naučni klub je zamišljen kao mesto za učenje i sticanje znanja na neformalan način kroz radionice, predavanja i brojne druge aktivnosti. Svaki od naučnih klubova u 12 gradova je istovetan po dizajnu i načinu rada i sadrži prostor za radionice, biblioteku i zonu za kreativan odmor.

 

Istražite više o mreži naučnih klubova u Srbiji: http://elementarium.cpn.rs/u-centru/mreza-naucnih-klubova/