Q agency

IT kompanija Q agency, koja se bavi razvojem aplikacija, web platformi i portala, beleži impresivne rezultate u poslovanju. U proteklih šest godina, ostvarila je porast prihoda od čak 840 odsto, a samo prošle godine uvećala je prihod za 44 odsto, što iznosi skoro 19 miliona evra. Paralelno sa finansijskim uspesima, rastao je i broj zaposlenih, sa 60 pre pet godina na više od 350.

Q agency je prošle godine otvorila predstavništvo i kancelariju u Srbiji, a CEO kompanije, Filip Ljubić, najavio je da će se u 2023. godini fokusirati na unapređenje interne efikasnosti i dalje širenje portfolija klijenata i tržišta, posebno na Bliskom istoku.

CFO Q agency-ja, Goran Kovačević, istakao je neke interesantne projekte koje je kompanija realizovala, kao što su razvoj mobilne i web aplikacije za pomoć polaznicima nemačkih autoškola u savladavanju teorijskog ispita u saradnji s nemačkim startup-om Streamways, te softversko rešenje koje pomaže da donirani bubreg lakše i brže pronađe odgovarajućeg primaoca.

Q agency se takođe ističe i po povoljnim uslovima rada za svoje zaposlenike, nudeći im brojne benefite i ulažući u njihov razvoj kompetencija i kreiranje poslovne kulture. U narednoj godini planiraju da ponude nove benefit, poput dodatnog budžeta za kupovinu nove opreme za rad i finansijskih naknada za plaćanje kirije i drugih troškova zaposlenih.