Ericsson 5G

Kompanije Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) i HMD Global Oy danas su najavile sklapanje sporazuma o licenciranju kojim će biti pokriveni brendirani jednomodni i multimodni uređaji koje proizvodi i prodaje kompanija HMD Global pod brendom Nokia. Prema uslovima sporazuma, Qualcomm je kompaniji HMD Global odobrio patentne licence za razvoj, proizvodnju i prodaju brendiranih 3G, 4G i 5G jednomodnih i multimodnih uređaja.

“Vođeni smo našim jedinstvenim obećanjem o isporuci telefona koji vremenom postaju sve bolji. Kako bismo ispunili ovo obećanje blisko sarađujemo sa najboljim partnerima na globalnom nivou“, izjavio je Florian Seiche, generalni direktor kompanije HMD Global. „Naša saradnja sa kompanijom Qualcomm omogućava nam da dovedemo vodeće inovacije na tržište i ostvarimo naše jedinstveno obećanje.”

“Qualcomm sa zadovoljstvom potpisuje 3G, 4G i 5G ugovore o licenciranju sa kompanijom HMD Global koji se temelje na našoj dugogodišnjoj tehnološkoj saradnji”, rekao je Alex Rogers, izvršni potpredsednik i predsednik Qualcomm Technology Licensing. “Qualcomm predvodi prelazak na 5G mrežu, i ponosni smo što smo u mogućnosti da učinimo naše napredne 3G / 4G / 5G tehnologije dostupnim vodećim OEM proizvođačima kao što je HMD Global i da ih podržimo u isporuci izuzetnih proizvoda širom sveta.”