Srednja škola „Mionica“ pokrivena je Telenor internetom, a učenicima je obezbeđeno brže i lakše surfovanje, zahvaljujući opremi koju im je obezbedila Telenor fondacija u okviru projekta „Internet za sve“. Tom prilikom su menadžeri u Telenoru, zajedno sa generalnim direktorom Uveom Fredhajmom, instalirali deset računara, tri projektora i Wi-Fi rutere.

„Srećni smo što smo zahvaljujući Telenor fondaciji internet u školi učinili dostupnijim i bržim u svakom trenutku. Tokom interaktivne radionice učenicima smo pokazali da pomoću interneta mogu sutra da razviju prve poslove i otvore svoje firme. Verujemo da će učenici znanje koje su danas stekli preneti i svojim drugarima“, kaže Katarina Čarapić, direktorka srednje škole „Mionica“.

Racunarska oprema i Telenor internet za srednju skolu Mionica
Racunarska oprema i Telenor internet za srednju skolu Mionicaen

Srednja škola „Mionica” postoji od 2009. godine i ima ukupno sedam odeljenja. Nastavu pohađa 178 učenika koji se obrazuju za tri različita profila: ekonomski tehničar, konobar i kuvar.

„Mi verujemo da bi internet trebalo da bude dostupan svima. Kao deo zajednice u kojoj poslujemo, želimo da svojim aktivnostima pomognemo ljudima da osete sve prednosti povezanosti  i da ih podstaknemo da internet koriste odgovorno. Nadamo se da će nova oprema doprineti informatičkom opismenjavanju mladih, što je jedan od strateških ciljeva Telenora“, kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbije.

Tokom radionice, članovi menadžment tima kompanije zajedno sa učenicima podelili su praktična znanja o korišćenju interneta.

U proteklih osam godina Telenor fondacija realizovala je više od 250 projekata i time, zajedno s partnerima, doprinela razvoju društva i lokalne zajednice.