Realme GT 5:

realme, najbrže rastući brend pametnih telefona na svetu, objavio je lansiranje svoje najnovije flagship serije, GT 6, koja će biti predstavljena 20. juna u Milanu. Ovo globalno predstavljanje proizvoda označava još jednu značajnu prekretnicu za realme, jer se flagship GT serija vraća na svetsko tržište posle dvogodišnje pauze. Od debija prvog pametnog telefona GT serije u martu 2021. godine, ova linija proizvoda dobila je široko priznanje korisnika i tehnoloških entuzijasta širom sveta.

Predstavljena kao “Flagship Killer Powered by AI,” nova GT serija je spremna da zaseni svoje prethodnike. realme GT 6 zauzima centralno mesto sa ciljem da osvoji tržište vrhunskih pametnih telefona, dok realme GT 6T cilja na postizanje titule „Flagship Performer u srednjoj klasi“. Oba modela se mogu pohvaliti izuzetnim performansama i mnoštvom inovativnih karakteristika, te su spremni da redefinišu tržište pametnih telefona kao nova generacija koja menja pravila igre.

Velika ulaganja brenda pokazuju da je za realme Evropa strateško tržište. Prema najnovijim podacima Counterpoint Research-a iz prvog kvartala 2024. godine, realme je dostigao TOP 4 poziciju među brendovima pametnih telefona u Evropi. Događaj predstavljanja GT 6 serije je prvi globalni događaj realme-a u Evropi, te će u budućnosti stari kontinent uvek biti prvo tržište koje će lansirati GT seriju.

Ova serija će uključivati najsavremenije AI funkcije u pametni telefon. realme će predstaviti prvi AI Night Vision režim u ovoj seriji, koji omogućava korisnicima snimanje video zapisa u izuzetno mračnim okruženjima. Kroz kombinaciju AI algoritama i čipseta visokih performansi, telefonu je omogućeno da funkcioniše kao uređaj za noćni vid. Cilj realme-a je da populariše AI tehnologiju za korisnike širom sveta, te će ova funkcija, AI Night Vision, omogućiti svakom korisniku da napravi jasne noćne snimke i uživa u prednostima snimanja pametnim telefonom.