veeam

Veeam® Software, kompanija sa inovativnim rešenjima koja firmama omogućavaju stalnu dostupnost, od danas nudi rešenje Veeam Availability SuiteTM v9. Najnovija verzija Veeamovog nagrađivanog rešenja donela je više od 250 novih inovativnih funkcionalnosti i poboljšanja kako bi kompanije mogle da ispune svoje potrebe za stalnom dostupnošću, odnosno omogućila ispunjavanje ugovora o nivou usluge (SLA) za ciljno vreme i tačku oporavka (RTPO™) za manje od 15 minuta za sve aplikacije i podatke.

veeam

Prema istraživanju Forrestera i magazina ‘Disaster Recorvery Journal’ među donosiocima odluka u globalnim situacijama oporavka nakon katastrofe, 35 posto kompanija izjavilo je da su, jedan od najvećih izazova s kojima su se suočavali u situaciji oporavka od havarije ili velikog poslovnog poremećaja[i],  bila neujednačena očekivanja od tehnoloških mogućnosti. Istraživanje je pokazalo da menadžeri i direktori traže od svojih IT odeljenja bolju dostupnost, ali IT-u je teško da ispuni ta očekivanja. Sa Veeam Availability Suite v9, Veeam omogućava kompanijama svih veličina da uklone jaz u dostupnosti (The Availability Gap) i omoguće dostupnost 24/7.

 

„Kompanije su danas zahtevnije nego ikada pre jer stvaraju sve veće količine podataka i žele da imaju pristup do njih 24/7, a da bismo im to omogućili, IT odeljenja se suočavaju s teškim teretom,“ kaže Ratmir Timashev, predsednik uprave Veeama. „Veeam Availability Suite v9 ispunjava te potrebe s najsnažnijim i najskalabilnijim rešenjem do sada koje ujedno ima i pregršt funkcionalnosti. Gotovo 42 hiljade korisnika prijavilo se za novosti pre predstavljanja usluge, što je dvostruko više u odnosu na v8 rešenje, i pokazuje želju kompanija da se pokrenu od naslijeđenih backup rešenja prema inovativnim rešenjima za dostupnost. S tim najnovijim rešenjem, Veeam potvrđuje svoju poziciju jedine kompanije koja je u stanju da ispuni potrebe današnjeg ‘always-on’ poslovanja.“

 

Veeam Availability Suite v9 kompanijama donosi stotine poboljšanja, a nove inovativne funkcionalnosti omogućavaju izuzetno brz oporavak, izbegavanje gubitka podataka, potvrđenu zaštitu, iskorišćavanje podataka i potpunu preglednost. Neke od najvažnijih novosti iz Veeam Availability Suite v9 su:

 

EMC VNX i VNXe integracija hibridnih sistema za skladištenje

  • Veeam i EMC zajedno omogućavaju niže RTPO-ove s funkcionalnostima Veeam Backup from Storage Snapshots i Veeam Explorer™ for Storage Snapshots. Ta integracija IT profesionalcima omogućava brzu izradu sigurnosne kopije s EMC VNX ili VNXe skladištenih snimaka i to 20 puta brže od konkurencije i jednostavni oporavak pojedinačnih fajlova za dva minuta i manje, bez međukoraka, sa minimalnim uticajem na produkciju virtualnih mašina (VM-a).

 

NOVE dodatne primarne integracije skladištenja za HPE, NetApp i EMC

  • Veeam On-Demand Sandbox™ za Storage Snapshots i poboljšanja u funkcionalnosti bekapa sa Storage Snapshots za EMC, HPE i NetApp rešenja za skladištenje, kako bi se iskoristilo ulaganje kompanije u skladište za razvoj i testiranje, te uklonio uticaj backup aktivnosti na radno okruženje.
  • Direktni NFS pristup za bilo koje primarno skladištenje zasnovano na NFS-u za poboljšanje backup performansi i uklanjanje uticaja backup aktivnosti na VMware vSphere servere (hostove).

NOVI Veeam Explorer za Oracle (i mnoga druga poboljšanja za Veeam Explorer porodicu)

  • Veeam Explorer za Oracle: predstavlja jedinstveni oporavak sa Oracla baza podataka na nivou transakcije, uključujući samostalnu sigurnosnu kopiju transakcijskog loga kako bi korisnici mogli oporaviti bazu podataka u tačno određenom vremenskom trenutku i time postigli nisku ciljanu tačku oporavka (RPO); brz i jednostavan oporavak jednim klikom pojedinačne baze podataka; podrška za baze podataka koje pokreću Windows i Linux serveri je u potpunosti kompatibilan sa Oracle Automatic Storage menadžmentom (ASM)
  • Nova funkcionalnost eDiscovery za Veeam Explorer for Microsoft Exchange: korisna je za usklađivanje sa pravnim procedurama i procedurama državne administracije, a omogućava izvoz detaljnih izveštaja pri čemu je navedeno šta je tačno povučeno, odakle i po kojim kriterijima pretrage; nudi i procenu veličine rezultata pretrage
  • Značajna poboljšanja za Microsoftove poslovne aplikacije: omogućava oporavak postavki Group Policy Objects, integraciju DNS upisa i konfiguraciju objekata particije sa Veeam Explorer for Microsoft Active Directory, potpuni oporavak sa Veeam Explorer za Microsoft SharePoint kao i oporavak na nivou tablica sa Veeam Explorer za Microsoft SQL Server.

 

DRaaS koji pokreće Veeam Cloud Connect replikaciju

  • v9 verzija rešenja Veeamovim korisnicima omogućava potpunu integraciju kao i brze i pouzdane načine za replikaciju radnih procesa u „cloud“, omogućavajući Disaster Recovery as a Service (DRaaS) po drastično boljem ciljnom vremenu oporavka (RTO). Izgradnjom tehnologije koja sigurno i neprimetno vodi korisnika prema proverenom dobavljaču usluga koga korisnik odabere, Veeamovi korisnici više ne moraju sami praviti i održavati mesto za oporavak od katastrofe, pa su tako uklonili ogroman trošak i složenost sa sopstvene IT infrastrukture. Unapređena funkcionalnost takođe omogućava Veeamovim pružaocima usluga i „cloud-a“ mogućnost da korisnicima ponude brz i siguran DRaaS sa novom ponudom Veeam Cloud Connect Replication za pružaoce usluga.

 

Unlimited Scale-out Backup RepositoryTM

  • Upravljanje skladištenjem za sigurnosne kopije skup je i velik napor za kompanije, što uopšte nije zanemarivo jer eksponencijalni rast podataka nadmašuje mogućnosti tradicionalnih rešenja da upravljanju njima efikasno i troškovno efikasno. Veeamov novi Unlimited Scale-out Backup Repository usmeren je upravo na rešavanje tih izazova smanjivanjem potrošnje hardvera za skladištenje podataka, radikalnim pojednostavljivanjem procesa sladištenja podataka i upravljanjem poslova skladištenja podataka u kompanijema, istovremeno poboljšavajući proces backup-a podataka za do dva puta.

 

Šta kažu prvi korisnici o rešenju Veeam Availability Suite v9:

 

„Kontradikcija između potrebe da povećamo elastičnost i brzinu reakcije IT-a, dok istovremeno nastojimo smanjiti opterećenje skladištenja podataka, kod mnogih stvara kompleksnu i opterećenu IT infrastrukturu. Veeamovo rešenje Unlimited Scale-out Backup Repository treba da umanji takve pritiske tako da pojednostavi ciljano mesto skladištenja za izradu sigurnosne kopije. To će pojednostaviti administraciju uz istovremenu veću fleksibilnost administratora za backup i virtualizaciju, jer ionako imaju važnije strateške zadatke od upravljanja skladištenjem podataka.“

Jason Buffington, viši analitičar za zaštitu podataka u kompaniji ESG

 

„Veeam Availability Suite v9 donosi ključnu razliku na tržište DRaaS-a. Funkcionalnost Veeam Cloud Connect replikacije omogući će nam da kompanijama svih veličina ponudimo prave usluge za oporavak od katastrofe, sa snažnim SLA-ovima. Radujemo se što ćemo i dalje ispunjavati obećanje da kompanijama omogućavamo stalnu dostupnost, sa njihovom ProPartner zajednicom svetske klase.“

Ian McClarty, predsednik kompanije PheonixNAP

 

„Veeamova funkcionalnost Cloud Connect replication and failover predstavlja preokret za tržište pružalaca usluga, takozvanih ‘Managed service provajdera’ (MSP). Veeam nam omogućava upotrebu neiskorištenih resursa u našem okruženju u oblaku za replikaciju, umesto da se stvara zadato fizičko okruženje, pa tim smanjujemo kapitalna ulaganja, vreme potrebno za pronalazak novih korisnika i njihove redovne mesečne troškove.”

Matt Breitbach, inženjer za skladištenje podataka u LightEdge Solutions

 

“[O Veeam Availability Suite v9] To je najopsežnija nadogradnja rešenja, ali sa izuzetno važnim  funkcionalnostima – čak i kada se setimo da i u ranijim rešenjima nisu nedostajale inovacije. Kada bi barem sve što se radi, bilo prema merilima Veeamovog kvaliteta.”

Leonhard Kurz, konsultant u Concat AG IT Solutions

 

“Nema bolje platforme od rešenja Veeam Availability Suite za ispunjavanje (i premašivanje) RTO-ova i RPO-ova za virtualna okruženja. Fleksibilnost i skalabilnost platforme omogućavaju nam da izgradimo visoko efikasna rešenja za klijente svih veličina, od malih i srednjih do velikih kompanija.”

Matt Brown, direktor inženjeringa u kompaniji HostedBizz

 

“Naši će korisnici obožavati DRaaS (Disaster Recovery as a Service) sa fleksibilnošću koja omogućava potpuni ili selektivni takozvani ‘failover’ i ‘failback’, na novoj ili postojećoj infrastrukturi. Moćan portal koji je i jednostavan za korišćenje, integrisano testiranje failover-a i model efikasne potrošnje neverovatno su neodoljivi za Cloud DRaaS.”

Nicolas Power, generalni menadžer u kompaniji Zettagrid

 

Cene za novi Veeam Availability Suite v9 počinju od 1.150 dolara po procesoru, a cene za Veeam Availability Suite Enterprise Plus počinju od 2.650 dolara po procesoru. U drugim regijama, Veeam Availability Suite v9 bi će dostupan po lokalnim cenama.

[i] Source: “The State Of Business Technology Resiliency, Q2 2014,” Forrester Research, Inc., May 12, 2014.