RSNOG

Grupa mrežnih operatora Srbije održaće svoju Drugu RSNOG konferenciju u Hotelu „Crowne Plaza“ u Beogradu, 22. novembra od 14 časova, a uz pomoć Fondacije “Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS), RIPE NCC i kompanija Interxion, SOX i Mainstream.

Konferenciju će otvoriti dr Vladica Tintor, direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge. Tokom Druge RSNOG konferencije, biće održano sedam prezentacija u dva bloka, na teme kao što su bezbednost mrežne infrastrukture, kritičnih servisa i korisničkih sadržaja na Internetu, zaštita od DDoS napada i projektovanje modernih data centara. Konferencija će okupiti sedam predavača iz zemlje i regiona, a na skupu se očekuje prisustvo preko 120 stručnjaka iz domaćih telekomunikacionih operatora, internet i hosting provajdera, IT kompanija, akademske i istraživačke zajednice, državnih organa i organizacija civilnog društva.

Više informacija o konferenciji može se naći na sajtu rsnog.rs.

RSNOG (RS Network Operators’ Group) – Grupa mrežnih operatora Srbije je neformalna zajednica domaćih mrežnih stručnjaka, okupljena oko zajedničkog interesa poboljšanja kvaliteta, performansi, stabilnosti i sigurnosti internet mreža i usluga u Srbiji. RSNOG aktivno podstiče razmenu ideja, znanja i najboljih praksi između mrežnih stručnjaka u Srbiji, kao i saradnju sa sličnim grupama u regionu, Evropi i svetu.

Prva RSNOG konferencija održana je 2015. uz učešće oko 130 domaćih mrežnih stručnjaka iz najbitnijih domaćih telekomunikacionih operatora i internet kompanija, proizvođača i integratora telekomunikacione opreme, akademskih i istraživačkih institucija, državnih organa i organizacija civilnog društva. Konferenciju je dodatno pratilo oko 300 zainteresovanih posredstvom internet prenosa, podržali su je RNIDS i RIPE NCC.