5g

Samsung Electronics zauzeo je prvo mesto po broju 5G standardnih esencijalnih patenata (SEP), prema studiji berlinske kompanije za istraživanje tržišta Iplytics, sastavljenoj od ekonomista, naučnika i inženjera. Rezultati studije objavljeni su u nedavnom izveštaju kompanije Iplytics po nazivu „Ko predvodi trku u proizvodnji 5G patenata? Analiza tržišta objavljenih SEP-ova i standardnih doprinosa”.

Samsung je takođe dospeo na drugo mesto u dve kategorije: udeo u 5G odobrenim i aktivnim patentima, kao i udeo u patentima od kojih je najmanje jedan odobren od strane Evropske kancelarije za patente ili Američke kancelarije za patente i žigove.

Prošle godine je kompanija Samsung takođe predvodila listu onih sa najviše 5G patenta, nastalih kao rezultat istraživanja i razvoja 5G standarda i tehnologija. Južnokorejska tehnološka kompanija je pionir u uspešnoj isporuci 5G rešenja, uključujući čipsete, radio stanice i jezgra.

Kroz kontinuirano istraživanje i razvoj, Samsung podstiče industriju na unapređenje 5G mreže svojim portfolijom proizvoda na tržištu, od potpuno virtuelizovanih radio-pristupnih i core mreža, do rešenja za privatne mreže i alata za automatizaciju na bazi veštačke inteligencije. Kompanija trenutno pruža mogućnost povezivanja stotinama miliona korisnika širom sveta.