Samsung Galaxy A

Samsung Electronics najavio je danas Galaxy A pametni telefon koji nudi vrhunski dizajn, tehnologiju jednostavnog plaćanja sa mobilnih uređaja i unapređene funkcije kamere. Galaxy A (2016) obuhvata Samsungova najnovija dostignuća u oblasti inovativnog dizajna i tehnologije, donoseći potrošačima mogućnost da izraze svoju individualnost kroz moćne performanse, u tri veličine ekrana: 5,5 inča za A7, 5,2 inča za A5 i 4,7 inča za A3.

Samsung Galaxy A 2016

“U Samsungu smo posvećeni stalnim  inovacijama, inspirisani povratnim informacijama i potrebama naše široke baze potrošača”, izjavio je JK Šin, predsednik i direktor odeljenja za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. “Prilikom razvoja Galaxy A (2016), uzeli smo u obzir povratne informacije koje smo dobili od potrošača za originalne Galaxy A modele i uveli smislena, značajna poboljšanja koja potrošačima donose savršen spoj stila i performansi koji se uklapa u njihov svakodnevni životni stil”.

 

Galaxy A (2016) nastavlja u duhu najnovijeg dizajna Samsung Galaxy uređaja, kombinujući metal i staklo u harmoniji vrhunskog dizajna. Novi Galaxy A obezbeđuje superiorno iskustvo uživanja u vizuelnim sadržajima sa užim obodom kućišta.

 

Galaxy A5 i Galaxy A7 (2016) sada podržavaju Samsung Pay, Samsungov jednostavni, bezbedni servis za mobilno plaćanje u svakoj prilici i na svakom mestu. Zaštićen funkcijom provere otiska prsta, Samsung Pay funkcioniše putem tehnologija magnetnog bezbednog prenosa (Magnetic Secure Transmission, MST) i komunikacije putem bliskog polja (Near Field Commuication, NFC).

Galaxy A (2016) takođe dolazi opremljen unapređenim sistemom kamere za jasnije slike i snimke intenzivnijih boja. Ovaj napredni sistem obuhvata optičku stabilizaciju slike (OIS, Optical Image Stabilization) za prevenciju mutnih slika, kao i prednje i zadnje F1,9 sočivo koje korisnicima omogućava da snimaju optimalne fotografije u tami. Sa Samsungovom funkcijom brzog pokretanja (Quick Launch), dvostrukim pritiskom na dugme za povratak na osnovni prikaz (Home) kamera se pokreće za manje od jedne sekunde. Potrošači mogu i da snime najbolje selfije ikada viđene pomoću funkcija kao što su Wide Selfie (sa širokim uglom), Palm Selfie (kojom se kamera aktivira dlanom) i Beautifying Effects (efekti ulepšavanja).

Galaxy A (2016) biće dostupan u Kini sredinom decembra 2015. godine, a nakon toga i na drugim tržištima.