Predvodnik na svetskom tržištu gejming monitora 1 , kompanija Samsung Electronics Co., Ltd., globalno je predstavila inovativni Odyssey G7 gejming monitor. Ovaj uređaj je prvi put prikazan na sajmu CES 2020 u Las Vegasu i na polju gejminga predstavlja autentični korak napred, kombinujući najzakrivljeniji ekran do sada sa najboljim performansama u klasi.

Odyssey G7 je prvi 1000R monitor na svetu, što znači da ima radijus zakrivljenosti od 1000 milimetara. Dolazi sa kombinacijom moćnih performansi, kao što su odziv od 1ms, stopa osvežavanja ekrana od 240Hz i kristalno čista QLED slika, koja će gejmerima obezbediti nezaboravno iskustvo.

Performanse ovih monitora su potvrđene od strane TÜV Rheinland, vodeće svetske organizacije za sertifikovanje uređaja, koja ih je prepoznala kao najbolje 1000R zakrivljene gejming monitore u industriji, dodeljujući im Eye Comfort sertifikat, za gejming iskustvo koje „najviše prija ljudskom oku“.

„Kao globalni lider na tržištu gejming monitora, Samsung nastavlja da predstavlja inovativne uređaje koji pružaju igračko iskustvo nove generacije, pomerajući granice mogućeg“, izjavio je Hyesung Ha, viši potpredsednik odeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics. „Odyssey G7 je vrhunska kombinacija komfora, proširene perspektive, vrhunskih performansi i prijatnog vizuelnog iskustva.

” Modele od 27 i 32 inča karakterišu specijalna Wide Quad-High Definition rezolucija (WQHD; 2,560×1,440), odnos slike od 16:9, osvetljenost ekrana od 600 cd/m2 i Quantum dot tehnologija za izuzetno precizan prikaz boja, nezavisno od osvetljenja. Samsung je na ovom modelu primenio futuristički dizajn zasnovan na temeljnom istraživanju tržišta i komentarima korisnika. Mat-crni spoljni deo kućišta je uparen sa zadnjim delom u koji su ugrađena svetla i čija boja može da se promeni u skladu sa željama igrača.

G7 podržava NVIDIA G-SYNC® kao i Adaptive Sync tehnologije prikaza, koje su zadužene za to da igračima pruže izuzetno dinamično i neometano iskustvo tokom igre. Samsung Odyssey monitori će biti dostupni širom sveta tokom juna. Za više informacija posetite https://displaysolutions.samsung.com/monitor/odyssey.