Samsung One UISamsung One UI

Kompanija Samsung Electronics predstavila je najnoviji One UI Watch korisnički interfejs na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) 2021. Novi interfejs dizajniran je da omogući bolju povezanost Galaxy Watch pametnog sata i Android pametnih telefona, a biće dostupan na novoj, zajedničkoj platformi koju je Samsung kreirao u partnerstvu s kompanijom Google. One UI Watch ima unapređene performanse, kao i pristup većem broju aplikacija. Samsung je na događaju otkrio da će naredni Galaxy Watch prvi koristiti novu zajedničku platformu i interfejs, a biće predstavljen na Unpacked događaju kasnije ovog leta.

One UI Watch

„Kako bismo ostvarili pun potencijal naših pametnih satova, odlučili smo da iskoristimo naše bogatstvo mobilnih inovacija i partnerstva s vodećim kompanijama u industriji s kojima smo zajedno rasli. Time ćemo korisnicima pružiti još bolje iskustvo upotrebe pametnih satova i praktičnost Galaxy ekosistema“, izjavio je Patrik Komet, izvršni potpredsednik i direktor Sektora za korisničko iskustvo u segmentu mobilnih komunikacija kompanije Samsung Electronics.

Kao deo novog Galaxy Watch iskustva, nakon što korisnik instalira aplikacije na pametnom telefonu koje su kompatibilne s pametnim satom, njih će Galaxy Watch automatski preuzeti. Ako je korisnik na svom pametnom telefonu prilagodio prikaz trenutnog vremena, i pametni sat će se sinhronizovati. Takođe, ako korisnik odluči da blokira pozive i poruke s pametnog sata, oni će biti zaustavljeni i na pametnom telefonu.

Nova zajednička platforma otvara put novim karakteristikama i integracijama s ostalim popularnim aplikacijama koje su dostupne za preuzimanje s Google Play-a direktno na Galaxy Watch. Zahvaljujući raznim partnerstvima, korisnici će uvek biti u mogućnosti da pronađu odgovarajuće rešenje, poput aplikacija Adidas Running, GOLFBUDDY SmartCaddy, Strava ili Swim.com za sportske entuzijaste. Korisnicima koje zanima wellness mogu se svideti aplikacije poput Calm or Sleep Cycle, dok će ljubitelji muzike uživati u novom sadržaju na aplikacijama kao što su Spotify i YouTube Music. Na kraju, svima koji vole da u slobodno vreme istražuju dobro će doći i Google Maps.

„Samsung i Google sarađuju već dugi niz godina, pa smo zajedničkim snagama uvek kreirali najbolje za naše korisnike. To svakako važi i za novu, zajedničku platformu koja će prvi put moći da se vidi upravo na novom Samsung Galaxy Watch pametnom satu. Oduševljeni smo što smo omogućili duže trajanje baterije, brže performanse i širi portfolio dostupnih aplikacija, koje obuhvataju i mnoge Google aplikacije“, dodao je Samir Samat, potpredsednik Odeljenja za upravljanje proizvodima u segmentu Android i nosivih uređaja kompanije Google.

Dodatno, Samsung je najavio i unapređenu verziju Watch Face Design alata, koji će dizajnerima pružiti jednostavniji način za izradu tema. Kasnije tokom godine, razvojni programeri sistema Android moći će da izraze svoju kreativnost u stvaranju zabavnih, novih dizajna koji će biti dodati kolekciji Samsung Watch tema. Time će korisnici imati još više opcija na raspolaganju za prilagođavanje svojih pametnih satova, kako bi više odgovarale njihovom životnom stilu i željenim aktivnostima.