Kompanija Samsung Electronics Ltd. predstavila je novu seriju štampača u boji i multifunkcionalnih štampača Xpress C430 i C480. Serija obuvata C430/430W jednofunkcionalne štampače u boji, C480/480W multifunkcionalne štampače koji mogu da štampaju, kopiraju i skeniraju i C480FN/C480FW 4-u-1 višefunkcionalne uređaje koji imaju faks kao dodatnu opciju. Kreirani za mala preduzeća i kućnu upotrebu (SOHO – eng. Small Office – Home Office, male kancelarije – kućne kancelarije, prim. prev.), za korisnike koji traže efikasnost i oslanjaju se na prenosive uređaje, ovi štampači dolaze sa opcijama kao što su sken-na-mejl i podrška za štampanje sa prenosivih uređaja.

samsung-printeri

„Nova serija štampača je dizajnirana za savremeni mobilni svet. Idealno je rešenje za SOHO korisnike, koji čine oko 70% korisnika sa visokim prosečnim potrebama za štampom u toku meseca“,  rekao je Dejvid SV Song, viši potpredsednik za strateški marketing i prodaju, Odeljenje za štampače, Samsung Electronics. „Spremni smo da odgovorimo na sve veću potražnju među preduzećima za proizvodima i rešenjima koja povećavaju njihovu produktivnost i smanjuju dugoročne troškove. Sa Xpress C430/480 serijom, korisnicima nudimo najnovija IT rešenja i pomažemo im da poslovanje unaprede uređajima visokog kvaliteta, koji su ekonomični i jednostavni za upotrebu.”

 

Seriju Xpress C430/480 karakteriše:

  • Jednostavna instalacija – početna instalacija štampača je pojednostavljena za SOHO korisnike koji nemaju svoje IT administratore. Samsungov softver za štampu bežično instalira drajver za štampač bez potrebe za USB memorijom ili CD čitačem.
  • Sken-na-mejl i mobilna štampa – Funkcija sken-na-mejl, koja je prethodno bila dostupna samo u Samsungovim štampačima višeg cenovnog ranga, sada je fabrička funkcija C430/480 serije. Mobilna štampa je unapređena i pojednostavljena zahvaljujući tehnologijama NFC i klaud (cloud, eng. oblak, servisi za čuvanje podataka na internetu, prim. prev.). Korisnici mogu da štampaju, skeniraju i faksiraju tako što će dodirnuti štampač svojim mobilnim uređajem sa NFC tehnologijom ili upotrebom Samsungove Mobile Print aplikacije. Sa Mobile Print aplikacijom, korisnici mogu i da sačuvaju skenirane dokumente direktno u telefonu. Štampači iz ove serije takođe su kompatibilni sa servisima za štampanje sadržaja sa klauda kao što je Samsung Cloud PrintTM.
  • Brza i kvalitetna štampa – štampači u seriji C430 i C480 odlikuju se procesorima sa jezgrima od 400 MHz i 800 Mhz i mogu da štampaju 18 stranica u minuti (ppm) u monohromatskom režimu i 4 stranice u minuti u boji. Xpress C430/480 serija podržava poboljšanu rezoluciju do 2.400 x 600 tačaka po inču (dpi). Samsungova jedinstvena tehnologija renderovanja izoštrava tekst i donosi jasniju sliku.
  • Dugoročna ušteda – Serija se odlikuje ekološkim funkcijama kao što su One Touch Eco Button i Easy Eco Driver. Ovim funkcijama korisnici mogu da menjaju podešavanja za štampu za svaki dokument pojedinačno, na primer, konverzijom masnih slova u obična ili štampanjem samo teksta u dokumentu koji sadrži i slike i tekst. Očekuje se da ove funkcije donesu dugoročne uštede, smanjenjem potrošnje tonera do 20 odsto.

 

Novi štampači dostupni su na srpskom tržištu po maloprodajnim cenama – štampač C480 je 29.000 dinara, C480FN košta 36.000, C480FW je 39.000, C480W je 32.400, dok je za C430 potrebno izdvojiti 18.000 odnosno za C430W 21.200 dinara.