Samsung predstavlja SmartThings Find

Prikačite Galaxy Smart Tag lokator na ključeve, novčanik ili druge važne predmete kako biste ih povezali sa vašim Galaxy pametnim telefonom i lakše pronašli

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. nedavno je predstavila novu mogućnost aplikacije SmartThings Find pod nazivom Galaxy SmartTag. Nova opcija pomaže korisnicima da brže i lakše lociraju kompatibilne Galaxy uređaje čak i kada su oflajn, kao i tokom potrage za ličnim stvarima. Na lične predmete moguće je prikačiti Galaxy SmartTag premijum uređaj koji Galaxy pametnim telefonima šalje Bluetooth signal lokacije predmeta. Galaxy SmartTag je dostupan u Srbiji od 8. februara 2021.

Galaxy SmartTag je moguće jednostavno pokrenuti putem SmartThings Find aplikacije na pametnom telefonu uz samo nekoliko klikova. Nakon što se uključi Galaxy SmartTag opcija, aplikacija će zatražiti da na listu praćenja dodate novi uređaj ili predmet po izboru. Kako bi se predmet ili pametni telefon sa Galaxy SmartTag premijum uređajem pronašao, jednostavno odaberite opciju “Obavesti me kada je pronađen” na korisničkom interfejsu SmartThings Find aplikacije. Kada se uređaj locira, SmartThings Find će korisniku poslati obaveštenje.

Na primer, u slučaju gubitka ključeva od automobila, pomoću aplikacije SmartThings Find na pametnom telefonu moguće je reprodukovati zvuk na Galaxy SmartTag premium uređaju, kako biste otkrili gde se nalazi. Izgubljeni pametni telefon lako će se pronaći opcijom za emitovanje zvuka, a Galaxy SmartTag može čak da se stavi i kao ogrlica kućnom ljubimcu.

Ako se Galaxy SmartTag premijum uređaj odvoji od pametnog telefona ili predmeta, aplikacija će automatski poslati Bluetooth Low Energy (BLE) signal koji obližnji Galaxy uređaji mogu da detektuju. Jednom pronađen, uređaj će poslati informacije o lokaciji na SmartThings Find, gde su svi podaci pod enkripcijom i najvišim nivoom zaštite. Isto tako, svi lični podaci su zaštićeni na izgubljenom uređaju ili uređaju koji se koristi za pretraživanje od pristupanja bez dozvole, pa je samim tim potpuno zaštićena privatnost korisnika.

Dodatne opcije SmartThings Find aplikacije mogu da se prilagode na interfejsu, npr. moguće je konfigurisati da se kućna rasveta i pametni televizor automatski uključe pri povratku kući. Osim toga, korisnici ne moraju da se brinu o punjenju Galaxy SmartTag premijum uređaja, jer baterija traje 300 dana, a dodatni uređaji dolaze i sa zamenjljivom baterijom.

Galaxy SmartTag je dostupan u Srbiji od 8. februara 2021. uz mogućnost kupovine pakovanja od jednog ili dva premijum uređaja. Galaxy SmartTag je dostupan po ceni od 6.499 RSD.