samsung zakrivljeni monitori

Samsung je u Grimaldi Forumu u Monaku predstavio najnovije zakrivljene monitore i prikazao kako ekrani namenjeni profesionalnoj upotrebu unapređuju produktivnost. Godišnje Samsung Forum manifestacije povezuje inžinjere, istraživače i rukovodstvo kompanije sa klijentima i partnerima i omogućavaju detaljan uvid u najnovije tehnologije.

 Samsung pametni TV na CES 2016

Izložba u Monaku prikazuje raznoliku paletu monitora koja promoviše još realističnije, udobnije i privlačnije vizuelno okruženje. Samsungove najnovije inovacije koriste najnaprednije komponente i sveden dizajn kako bi se među poslovnim korisnicima, kao i potrošačima koji uređaje koriste kod kuće, naglasila lakoća upotrebe i zaokupljanja pažnje.

 

“Kroz dizajn na jednom sasvim novom nivou, sa poboljšanjima u kvalitetu slike i jednostavnosti upotrebe, naš prošireni asortiman monitora za 2016. godinu otvara nove mogućnosti za preduzeća i potrošače da uživaju u produktivnijim korisničkim okruženjima koja im duže drže pažnju”, izjavio je Mihael Zeler, potpredsednik i šef Evropske divizije za monitore pri kompaniji Samsung Electronics. “Radujemo se što možemo da ispričamo priču o nastanku naših najnovijih inovacija kao i da pokažemo kako su ovi monitori samo početak naših planova da ostvarimo našu viziju za budućnost ekrana.”

 

Udobni i elegantni zakrivljeni monitori

 

Sa izlaskom na tržište CF591 i CF390 serijom monitora, Samsung nastavlja da usavršava svoj pionirski zakrivljeni dizajn ekrana kako bi doneo još bolju vidljivost i veći komfor pri upotrebi. Ovi monitori, najbolji u svojoj klasi, sa zakrivljenošću od 1800R, odgovaraju prirodnom obliku ljudskog oka te donose prirodnije iskustvo pri gledanju sadržaja. I CF591 i CF390 monitori su opremljeni velikim brojem karakteristika kojim se dalje smanjuje zamaranje oka i omogućava dugotrajna upotreba, kako u poslovne svrhe, tako i u širokoj potrošnji. Svaki ekran koristi Samsung tehnologije flicker-free (za sprečavanje treperenja) i Eye Saver (za zaštitu očiju) da bi održao doslednost prikaza i smanjio naprezanje očiju korisnika. Ugrađena tehnologija AMD FreeSyncpreko HDMI® funkcionalnosti sinhronizuje učestalost osvežavanja ekrana sa AMD grafičkom karticom korisnika, kako bi smanjila ulaznu latenciju, “seckanje” i lag (zaostajanje slike) u video igrama i interaktivnim sadržajima. Uz to ovi monitori nude širok ugao gledanja od 178 stepeni, što korisnicima omogućava da uživaju u jasnoj, dubokoj slici sa bilo koje pozicije. Zakrivljeni monitori spajaju jedinstven zakrivljeni dizajn sa prefinjenim okruglim postoljem koje na svaki sto donosi dodir stila. Ovo okruglo postolje lepo dopunjava srebrnu metalik prednju masku i blistavo belu zadnju masku, donoseći pročišćen, elegantan izgled. DF591 serija dalje usavršava doživljaj uživanja u vizuelnim sadržajima trostranim dizajnom bez okvira, koji minimalno odvlači pažnju i usmerava je ka sadržaju na ekranu.

 

Monitori za poslovnu upotrebu koji poboljšavaju produktivnost

 

Samsung serija UE850 UHD poslovnih monitora nude unapređenu bistrinu prikaza i ergonomske odlike koje pomažu profesionalcima da završe zadatke u kojima je akcenat na detaljima. Kroz tehnologiju PLS ploča, izvanredno dizajnirani UE850 UHD monitori omogućavaju korisnicima da posmatraju ekran i horizontalno i vertikalno iz ugla do 178 stepeni. U kombinaciji sa UHD rezolucijom koja je četiri puta veća od standardne pune HD (Full HD, FHD), ovi monitori donose realistične slike živopisnih boja. Svojim postoljem koje se podešava po visini i mogućnošću priključivanja velikog broja uređaja, UE850 UHD ekrani dodatno unapređuju okruženje za rad, donoseći još veći komfor i lakoću upotrebe.

 

 

Praktični monitori za bežično punjenje

 

Sa ugrađenom mogućnošću bežičnog punjenja, Samsung serija monitora SE370, dostupna u verzijama dijagonale 23,6 i 27 inča, donosi novi, dodatni nivo praktičnosti i komfora za profesionalne korisnike. Dizajn SE370 obuhvata bežično postolje za punjenje na kome korisnici mogu da napune svoje mobilne uređaje kompatibilne sa Qi standardom, dok oni rade. Konsolidacijom većeg broja priključaka i kablova za punjenje u jedan uređaj, SE370 monitor omogućava korisnicima da rasterete svoj radni prostor sklanjanjem nereda, dok istovremeno štede novac koji bi potrošili na eksterne uređaje za punjenje. SE370 poseduje mnoge od vizuelnih karakteristika zajedničkih za celu paletu Samsung monitora, uključujući program rada za zaštitu očiju i funkciju protiv treperenja. Ove tehnologije obezbeđuju optimalnu vidljivost, istovremeno štiteći oči gledaoca od štetnog naprezanja.