Kompanija Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) zvanično je predstavila novi model zidnih klima uređaja Wind-Free Deluxe, sa jedinstvenom tehnologijom hlađenja i funkcijama za pametno upravljanje. Kada se radi o VRF sistemima (sistemi promenljivih fluida), Samsung proširuje svoju liniju zidnih jedinica na srednje i velike privredne objekte, poput hotela i poslovnih zgrada, dok Wind-Free™ Deluxe tehnologija u EHS toplotnim pumpama (sistem ekonomičnog grejanja) omogućava uspostavljanje sveobuhvatnog rešenja za grejanje i hlađenje stambenih prostora.

„Predstavljanjem nove linije Samsung klima uređaja ranije ove godine, ojačali smo svoju ulogu predvodnika na tržištu inovativnih proizvoda za hlađenje i grejanje. Međutim, naš cilj oduvek je bio da Wind-Free™ tehnologiju učinimo dostupnom široj javnosti, a uz najnoviji Deluxe model u mogućnosti smo da tako nešto i ostvarimo“, istakao je Xavier Feys, potpredsednik sektora pretprodaje, razvoja poslovanja i korisničkih usluga u SEACE.

Inovativna tehnologija hlađenja

Wind-Free™ Deluxe je, slično zidnim modelima za stambene primene, opremljen jedinstvenom tehnologijom koja dom čini znatno prijatnijim i udobnijim, uz pomoć više hiljada mikroskopski sitnih otvora za ujednačenu distribuciju svežeg vazduha. Pri korišćenju Wind-Free™ režima, vazduh se tiho i lagano distribuira, čime se stvara „okruženje bez strujanja vazduha“.

Pametan rad

Upravljanje Wind-Free™ Deluxe tehnologijom odvija se preko žičanih ili bežičnih jedinica, opremljenih unapređenim funkcijama za regulaciju unutrašnjeg vazduha. Takođe, moguće je i daljinsko rukovanje jedinicom i njen nadzor putem aplikacije SmartThings, kao i Bixby glasovnih komandi, što korisnicima omogućava da uključuju i isključuju klima uređaj, biraju željeni režim hlađenja, zakazuju izvršavanje radnji i nadgledaju potrošnju struje.

Jednostavna montaža

Uz nosač sa točkićima, za koji su potrebna samo dva šrafa, nova Wind-Free™ Deluxe jedinica konstruisana je tako da montaža i servisiranje budu još lakši i brži  u odnosu na uobičajene zidne modele. Rezultat je čak 45 odsto kraće vreme montaže nego kod konvencionalnih modela. Osim toga, zahvaljujući vazdušnim filterima postavljenim sa spoljne strane, servisiranje se može obaviti bez otvaranja jedinice.

TDM Plus

U sklopu asortimana EHS moguće je kombinovati Wind-Free™ Deluxe sa sistemom TDM Plus, koji kombinuje sisteme vazduh-voda (A2W) i vazduh-vazduh (A2A), pružajući sveobuhvatno rešenje za klimatizaciju doma. Mogu se koristiti tokom čitave godine za hlađenje, kao i podno i radijatorsko grejanje. Takođe, moguće je maksimalno iskoristiti potencijal sistema povezivanjem na pametnu mrežu ili solarne panele.

Paleta proizvoda

Modeli Wind-Free™ Deluxe kompanije Samsung dostupni su u varijantama VRF (promenljivi protok fluida) i kao sistem ekonomičnog grejanja EHS.

  • Kapacitet jedinica VRF dostupan je u rasponu od 1,5 do 8,2 kW i može se nabaviti sa kompletnim elektronskim ekspanzionim ventilom (EEV) ili bez njega.
  • Kapacitet jedinica EHS dostupan je u rasponu od 1,5 do 8,2 kW i može se nabaviti samo sa kompletnim elektronskim ekspanzionim ventilom (EEV).
  • Raspoloživost paleta proizvoda može se razlikovati na lokalnim tržištima