SAP

U skladu sa misijom kompanije SAP da pomaže svetu da bolje funkcioniše i da poboljšava živote ljudi, sa zadovoljstvom najavljujemo da će SAP podržati inovativne socijalne preduzetnike iz zemalja CEE regije* kroz Startery CEE program, koji organizuju Social Impact i Ashoka. Prijave su otvorene za socijalne preduzetnike iz zemalja CEE regije do 11. septembra 2016. 

 

Od svih prijava, 25 odabranih startupa iz CEE regije će dobiti šansu da predstavi i razvije svoje ideje i projekte na četvorodnevnom samitu koji će se održati u Varšavi od 6. do 11. novembra. Ali, samo najbolja tri projekta će dobiti karte za dvonedeljni boravak na Social Impact Lab Berlin.

 

Zahvaljujući metodama Design Thinking i Business Model Generation, društveni preduzetnici koji predstavljaju biznise u njihovim konceptualnim ili ranim stadijumima, naučiće kao da svoje ideje sprovedu u praksu. Sve to zahvaljujući ekspertima voljnim da podele svoja iskustva i razmišljanja i da vode novajlije kroz proces definisanja koncepata poslovanja, prototipove, bazu korisnika, finansiranje i ubeđivanje relevantnih autoriteta i javnosti da aktivno učestvuju u procesu pokretanja društvenih promenama u njihovim regionima.

 

Prošle godine, učesnici Startery CEE imali su mogućnost da predstave svoje inovativne ideje u Sofiji.

 

Tokom događaja, svi učesnici su dobili mogućnost da unaprede svoje ideje i poslovne modele zajedno sa ekspertima iz SAP-a i Social Impact.

 

„Ovo je bila odlična mogućnost za umrežavanje i razmenu ideja u oblasti socijalnog preduzetništva. Deljenje naših iskustava i izazova bilo je veoma korisno, naročito kada se radi o preduzetništvu u Centralnoj i Istočnoj Evropi, s obzirom da puno nas deli slične probleme u regiji, a koji su u vezi sa društvenim problemima, ekonomskim okolnostima, volonterstvu i politikom vlade“ rekao je Ashod Derandonyan – Društveni preduzetnik iz Bugarske i osnivač & predsednik Listen Up fondacije, jedan od tri pobednika Startery Central and Eastern Europe 2015.

 

Potencijalni preduzetnici i preduzetnici koji su u konceptualnom stadijumu, kao i preduzetnici u fazi implementacije (rani stadijumi) mogu da se prijave na samit putem linka http://bit.ly/2b3F5sa

 

 

*CEE regija uključuje: Ćešku, Slovačku, Poljsku, Mađarsku, Bugarsku, Rumuniju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Crnu Goru

 

Više informacija je dostupno na: http://startery.de/programme/cee/cee