SAP

koju je SAP već koristio za svoju revolucionarnu in-memory computing platformu i pruža novu osnovu za digitalnu transformaciju. Pored toga, novi SAP HANA mikroservisi u cloudu su dostupni zahvaljujući SAP® Hybris® as a Service rešenju, a sve to će pomoći programerima da unesu dodatne uvide u moderne aplikacije.

„SAP je pionir u in-memory computing oblasti još od razvoja SAP HANA rešenja 2010. godine i tokom prethodnih godina, razvijali smo inovacije na izuzetno stabilnoj platformi,” rekao je Bernd Leukert, član izvršnog odbora za proizvode i inovacije u kompaniji SAP SE. „Predstavljanje SAP HANA 2 rešenja predstavlja prekretnicu u industriji, jer ono označava narednu generaciju SAP HANA koja će pokrenuti naše korisnike ka uspešnoj i prosperitetnoj digitalnoj budućnosti.“

Planirano je da SAP HANA 2 rešenje uđe u komercijalnu primenu od 30. novembra 2016. godine, a dva puta godišnje će se ažurirati kako bi se pružila podrška za agilne IT procese.

Planirane nove ključne karakteristike i poboljšanja koja će podstaći IT transformaciju uključuju:

  • Upravljanje bazama podataka – IT organizacije imaće kontinuitet u poslovanju sa poboljšanjima u bezbednosti, upravljanju opterećenja i administrativnim poslovima. Na primer, nova opcija active/active read-enabled omogućava IT organizacijama da iskoriste sekundarne sisteme, što je opcija koja se ranije koristila samo za replikaciju sistema.
  • Upravljanje podacima – Od kompanija se očekuje da iskoriste podatke, bez obzira na to gde se oni nalaze, dok istovremeno unapređuju modele poslovanja, integraciju podataka, njihov kvalitet i način skladištenja. Nova generacija SAP Enterprise Architecture Designer Web aplikacije koja radi na SAP HANA platformi omogućava IT organizacijama da upravljaju kompleksnom arhitekturom informacija i da predvide mogući uticaj novih tehnologija pre nego što ih implementiraju.
  • Analitički uvidi – Programeri unose opsežne uvide i podatke u aplikacije kroz poboljšane alate za tekstualne, prostorne, grafičke i striming podatke. Novi posebni algoritmi su dodati u prediktivnu analitiku kako bi omogucili naučnicima da otkriju nove obrazce i uključe ih u aplikacije namenjene korisnicima.
  • Razvoj aplikacija – Od programera se očekuju da naprave i razvijaju narednu generaciju aplikacija sa poboljšanim funkcijama za primenu servera, razvojnih alata i jezika.

Novi SAP HANA mikroservisi u Cloudu

Korisnici mikroservisa koje pokreće SAP HANA platforma mogu da unaprede aplikacije analitičkim podacima kroz korišćenje jednostavnih API interfejsa i bilo kojih programskih jezika ili platformi.

„SAP HANA 2 je najnovija u nizu SAP inovacija, koja je osmišljena da omogući korisnicima brz prelazak na digitalno poslovanje,” rekao je Karl Olofsen, potpredsednik za istraživanje u IDC. „SAP HANA 2 sadrži nove unapređene funkcije koje omogućavaju bolje upravljanje podacima i ubrzavaju razvoj aplikacija za digitalnu transformaciju. Pored toga, novi SAP HANA mikroservisi u cloudu, dostupni su u SAP Hybris as a Service, i očekuje se da će ubrzati inovacije i na taj način dati kompetitivnu prednost korisnicima SAP rešenja.”