SAP

u oblasti Cloud rešenja sa solidnim rastom, pa tako prihod od Cloud rešenja na nivou cele godine predstavlja 61 odsto ukupnog prihoda.

 

„Rezultati koje smo postigli u 2016. su izuzetni, s obzirom da je ovo sedma godina kako beležimo rast profita. Proširili smo tržište na kom poslujemo, uradili smo najbolje moguće akvizicije i inovirali smo u novu generaciju ERP rešenja sa SAP S/HANA. Lideri smo u industriji poslovnog softvera, sa jakim rastom u prodaji softvera, Cloud rešenja i operativnih prihoda. Naša strategija je da nastavimo da inoviramo u oblasti Machine Learning, Internet of Things i Blockchain. Ovo je fantastičan rezultat za nas i sa velikim samopouzdanjem idemo ka našem cilju za 2020.“ rekao je Bil Mekdermot, generalni direktor kompanije SAP.

Broj korisnika SAP S/4 HANA se udvostručuje iz godine u godinu i sada imaju više od 5400 korisnika širom sveta. Samo u četvrtom kvartalu prošle godine SAP je za ovo rešenje dobio 1300 novih korisnika uključujući i Nike i Ameco Beijing. Takođe iz kompanije SAP su naglasili da ima 1580 korisnika njihovog rešenja SuccessFactors Employee Central među kojima je i Mercedes i Valentino.