canon

Novi modul Sensing Unit (senzorska jedinica) za seriju imagePRESS C910 povećava produktivnost tako što automatizuje registraciju i kalibraciju boja

Canon Europe predstavio je novi modul Sensing Unit (senzorska jedinica) za imagePRESS C910 seriju digitalnih kolornih štamparskih presa, kao odgovor na rastuću potražnju za unapređenom automatizacijom štamparskih presa. Ova opcija, koja je već dostupna za Canon-ovu vodeću seriju imagePRESS C10010VP, omogućiće  i komercijalnim štamparijama i internim odeljenjima za štampu da dosledno postižu najviši kvalitet odštampanog materijala za manje vremena i bez ručne intervencije operatera.

Uklanjajući potrebu za vremenski zahtevnom ručnom kalibracijom, Sensing Unit sadrži dva senzora – kontaktni senzor slike i spektroskopski senzor. Oni nadgledaju registraciju od napred ka nazad (front-to-back registration) i tonalitet boje svake slike pre i tokom štampanja, automatski ih podešavajući tako da odgovaraju postavkama zadatka, od prvog do poslednjeg lista, bez obzira na nivo veštine operatera. Ovo prilagođavanje u realnom vremenu u odnosu na odštampane medije doprinosi visokom nivou automatizovane kalibracije boja koje nudi ugrađena funkcija Multi Density Adjustment Technology (Multi-D.A.T.), koja obavlja podešavanja u hodu kako bi se uskladila sa sekcijom odštampanom na traci za prenos slike.

Hiro Imamura, Potpredsednik, Marketing i inovacije za rešenja za dokumente u kompaniji Canon Europe, komentariše: „imagePRESS C910 je robustan produkcioni uređaj s raznovrsnim talentima koji kombinuje produktivnost, kvalitet i fleksibilnost. Odlikovala ga je velika privlačnost za komercijalne i interne klijente još od svog lansiranja, a mi smo nastavili da razvijamo njegove sposobnosti, prvo zahvaljujući dodatnim rešenjima za završnu obradu za opsecanje knjižica i povezivanje žicom po dugačkoj ivici, a sada i novim modulom Sensing Unit. Ovo će se pokazati posebno korisnim za mnoge klijente koji su se, u svetlu nedavnih globalnih promena, našli pod pritiskom da ispune kratke rokove i očekivanja za visokim kvalitetom pomoću manjih timova, pa tako moraju da fokusiraju kvalifikovane resurse tamo gde oni dodaju najviše vrednosti za klijente.“

Novi modul Sensing Unit za seriju imagePRESS C910 je komercijalno dostupan kod Canon-a i akreditovanih partnera od 7. oktobra.