UHD kanali

Kompanija SES S.A., jedan od vodećih svetskih satelitskih operatera, i Vivicast Media predstavili su UHD-1, novi dinamični Ultra HD kanal za severnoameričke kablovske operatere, telekomunikacione kompanije i njihovu publiku.

UHD-1 biće dostupan putem SES-3 satelita, jednog od tri satelita (SES-1, SES-3 i AMC-18) koji čine Ultra HD distribucijsko okruženje kompanije SES, u središtu orbitalnog luka iznad Severne Amerike. Bogatoj programskoj šemi kompanije Vivicast Media, koja uključuje filmove, televizijske serije, ekskluzivne koncerte i dokumentarne emisije, nastavlja da se dodaje novi Ultra HD sadržaj i naslovi namenjeni gledaocima na američkom kontinentu, kao i na drugim teritorijama.

Samsung SUHD

Ovo je četvrti, jedinstveni Ultra HD program na Ultra HD platformi kompanije SES, kojim će biti ubrzano obezbeđivanje linearnog Ultra HD programa u severnoameričkim domaćinstvima, koja opslužuje više distributera televizijskog programa (MVPD). Uz UHD-1, Ultra HD okruženje kompanije SES uključuje i NASA TV UHD, Fashion One 4K i High 4K TV

UHD-1 je osmi jedinstveni Ultra HD kanal omogućen kablovskojoj, telekom i „Direct-to-home“ publici širom globalne satelitske flote kompanije SES. Kao lider u globalnoj video distribuciji, kompanija SES obezbeđuje rekordnih 7.268 TV kanala širom sveta, uključujući 2.230 HDTV kanala. Na tržištima u razvoju aktivno se radi na rastu programa kao i daljem širenju video poslovanja kompanije SES.

„Kompanija Vivicast Media godinama unazad nalazi se među predvodnicima u oblasti razvoja Ultra HD tržišta, budući da se primpremala za pružanje ovih usluga u velikom obimu. Sada kada Ultra HD tehnologija postaje stvarnost, uzbuđeni smo zbog naše saradnje sa kompanijom SES, pravim inovatorom u oblasti obezbeđivanja Ultra HD tehnologije u svim domaćinstvima“, izjavio je Stjuart Smiterman (Stuart Smitherman), predsednik kompanije Vivicast Media. „Usmereni smo na pružanje najboljeg Ultra HD programa na UHD-1 i nastavljamo da tražimo nova partnerstva koja bi nam omogućila da proširimo naš Ultra HD portfolio. Naša saradnja sa kompanijom SES omogućuje nam da kreatorima sadržaja ponudimo širok pristup severnoameričkom tržištu, što će biti jedan od ključnih faktora u procesu obezbeđivanja ovih novih standarda kada je u pitanju televizijski sadržaj“.

„UHD-1 je još jedan program u našem širokom spektru Ultra HD kanala u Severnoj Americi, koji je omogućen gotovo svakom kablovskom operateru putem naše end-to-end Ultra HD platforme zasnovane na satelitu, a koja je predstavljena prošle godine“, izjavio je Stiv Korda (Steve Corda), potpredsednik sektora za razvoj poslovanja kompanije SES u Severnoj Americi. „Budući da korisnici u sve većoj meri koriste Ultra HD tehnologiju u svojim domovima, ozbiljna ponuda kanala od ključnog je značaja za zadovoljavanje njihove želje za atraktivnim i visoko kvalitetnim Ultra HD programom. Naš dogovor sa kompanijom Vivicast Media, kao i predstavljanje UHD-1, donosi četvrti po redu Ultra HD kanal na našu severnoameričku platformu. Kompanija SES i njeno središte luka Ultra HD satelitskog okruženja postali su preferirani partner mnogih kablovskih operatera i drugih distributera televizijskog sadržaja koji su spremni za pokretanje Ultra HD tehnologije širom svojih mreža, a ujedno i predstavljaju mesto na kome želite da budete”.