SES

Kompanija SES najavila je da razvija ponudu cloud servisa na sistemu Microsoft Azure, kao rezultat proširene saradnje sa kompanijom Microsoft. Zahvaljujući opširnim cloud i AI mogućnostima sistema Microsoft Azure, i svojoj ekspertizi u ponudi usluga za vodeće emitere i medijske kompanije širom sveta, kompanija SES transformiše uslugu prenošenja vesti cloud servisa.

Ova usluga će pružiti end-to-end prenošenje vesti bazirano na sporazumu o kvalitetu usluge (SLA – service-level agreement), omogućavajući emiterima i medijskim kompanijama fleksibilnost i prilagodljivost koje su neophodne u brzo promenljivom medijskom okruženju današnjice. Donoseći najrelevantniji sadržaj na cloud servis i pružajući inovativne usluge koje pokrivaju ceo lanac video vrednosti, omogućiće medijskim kompanijama da prilagode i odgovore na rastuće zahteve korisnika za premijum gledateljskim iskustvom na svakom ekranu.

Kompanija SES je vodeća u industriji sa dosegom od preko 355 miliona TV domaćinstava (ili milijardu ljudi) i distribuira preko 8200 programa putem satelita. Nedavno spajanje podružnice MX1 koja je u potpunom vlasništvu kompanije SES sa poslovnom jedinicom Video, znači da kompanija SES sada upravlja sa preko 525 programa i isporučuje više od 8400 sati onlajn video prenosa, uključujući više od 620 sati vrhunskog sporta i prenosa uživo. Izlazak na tržište sa ujedinjenim rešenjem za video infrastrukturu i usluge znači da će SES ubrzati uvođenje linearnih i nelinearnih usluga isporuke sadržaja i rešenja s neviđenim dosegom u svetu.

Na IBC2019 događaju, kompanija SES će demonstrirati dva početna slučaja upotrebe za svoj novi servis sa sistemom Azure. Posetioci na štandu kompanije SES (1.B51) imaće priliku da se uvere iz prve ruke:

  • Potpuno upravljanje uslugama reprodukcije na sistemu Azure, uključujući master reprodukciju i lokalizovanu reprodukciju koja uključuje detekciju i zamenu oglasa
  • Prednosti efikasnog, visokokvalitetnog, višekanalnog IP kodiranja uživo kojim 24/7 upravlja SES preko sistema Azure

„Naša saradnja sa sistemom Microsoft Azure će nam omogućiti da unapredimo naš portfolio medijskih usluga” izjavio je Ferdinand Kejzer (Ferdinand Kayser), glavni izvršni direktor poslovne jedinice SES Video. „Naša medijska usluga podržana cloud servisom će biti jedinstvena u industriji i ponudiće prilagodljivost i fleksibilnost, pored povećanog kvaliteta usluge emitovanja, zahvaljujući najsavremenijoj veštačkoj inteligenciji (AI) i mogućnostima mašinskog učenja.”

Ted Brokvej (Tad Brockway), korporativni potpredsednik sektora Azure Storage, Media & Edge u kompaniji Microsoft, rekao je: „Emiterima i medijskim kompanijama su potrebna rešenja kako bi globalno isporučili visokokvalitetne video usluge sa maksimalnom fleksibilnošću, prilagodljivošću i pouzdanošću. Radujemo se poslovanju sa kompanijom SES radi isporučivanja ovih novih rešenja sistemu Azure.”

Kompanija SES je takođe danas najavila proširenje saradnje sa kompanijom Microsoft koji<s omogućava povezanost između višeorbitalnih satelitskih sistema kompanije SES i Sistema Azure ExpressRoute. Ova inicijativa se nadograđuje na širu stratešku saradnju ovih kompanija i njihovu zajedničku viziju da dosegnu sve sa inteligentnim cloud servisom, medijskim i mrežnim rešenjima.