SES

Pomorski korisnici kompanije Orange sada će moći da ubrzaju svoju digitalnu transformaciju pomoću usluga satelitskog povezivanja većeg kapaciteta koje zajedno pružaju SES Networks i Orange. Orange će ovim inovativnim sporazumom integrisati sopstvenu globalnu infrastrukturu sa pokrivenošću globalne mreže koju pokreće Skala globalna platforma kompanije SES Networks. Na ovaj način pomorskim korisnicima kompanije Orange biće omogućeno da ekonomično povećaju protok zahvaljujući besprekornim, sveprisutnim i globalnim uslugama. To će osigurati da oni mogu da implementiraju nove tehnologije koje koriste prednosti IoT-a i AI-a, kao i edge i cloud aplikacije.

Kombinacija Orange zaštićene i digitalne mrežne infrastrukture i Skala globalne platforme SES Netvworks-a – tehnološke platforme nove generacije koja pruža pokrivenost širom sveta putem više geostacionarnih satelita i pristupnih prolaza međusobno povezanih globalnom zemaljskom mrežom – pružiće pouzdane broadband usluge visokih performansi svuda, od razvijenih tržišta do najteže dostupnih mesta na planeti Zemlji. Ovo potvrđuje ambiciju Orange-a da postane ključni igrač koji nudi rešenja za pomorski sektor.

Pomorska industrija nalazi se na pragu brzih tehnoloških promena, i pomorske kompanije osećaju potrebu da uključe širok spektar digitalnih rešenja kako bi ostale konkurentne. Operateri brodske flote moraju implementirati automatizaciju i digitalizaciju procesa na brodu kako bi osigurali optimalne performanse, efikasnost i pouzdanost.

Ovaj najnoviji sporazum dodatno jača partnerstvo koje su Orange Group i SES Networks uspostavile u poslednjih nekoliko godina. Orange je iskoristio SES-ovu inovativnu satelitsku konstelaciju O3b koja radi u srednjoj zemljinoj orbiti (MEO), kao i SES-ove geostacionarne satelite kako bi svojim rudarskim korisnicima isporučio globalne usluge optičkog protoka informacija sa minimalnim kašnjenjem. Orange je takođe koristio SES-ove MEO i GEO usluge za pružanje međunarodne povezanosti tamo gde je to potrebno i za primenu mobilnih usluga u udaljenim područjima Afrike. Orange je takođe i prvi najavljeni mrežni operater koji je usvojio O3b mPOWER, SES-ov MEO sistem nove generacije, koji je planiran za komercijalne usluge u drugoj polovini 2022. godine.

„U kompaniji Orange nastavljamo da verujemo da je satelit industrija i dalje u razvoju i da će mnoge nedavne inovacije koje su implementirane dati ovoj indistriji sve veće mesto u oblasti telekomunikacija, bilo u Africi, u razvijenijim oblastima poput Evrope ili Severne Amerike, ili u posebnim industrijama kao što je pomorstvo. Zbog toga nam je drago što učvršćujemo naše partnerstvo sa kompanijom SES, jer će to dodati novu komponentu našoj misiji u Orange-u koja podrazumeva izgradnju inteligentnih, otvorenih i inovativnih mreža kako bismo podržali digitalnu transformaciju naših poslovnih korisnika i omogućili pristup digitalnim uslugama najvećem broju ljudi“, rekao je Jean-Luc Vuillemin, izvršni potpredsednik, kompanije Orange International Networks Infrastructure and Services. „S obzirom na to da komercijalni pomorski sektor traži globalno i visokokvalitetno povezivanje dok ulazi u sledeću fazu digitalizacije za implementaciju više AI i drugih automatizovanih tehnologija, proširenje našeg partnerstva sa SES-om dolazi u pravi čas, jer ćemo otvoriti vrata za uzbudljivije inovacije za naše pomorske kupce “

„Poslednjih nekoliko godina blisko smo sarađivali sa Orange grupom kako bismo svojim korisnicima u mnogim različitim industrijama pružili usluge povezivanja visokih performansi širom sveta. Kao naš partner, oni su bili prvi veliki telekomunikacioni igrač koji je prihvatio naš nadolazeći O3b mPOWER, a sada zajedno sarađujući na našoj Skala globalnoj platformi, SES će ponuditi nove nivoe povezivanja, stvarajući besprekornu i pouzdanu globalnu pokrivenost za one u pomorskoj industriji. Naše fleksibilno rešenje protoka uklanja sve prepreke koje bi mogle da spreče brodovlasnike da ostvare punu vrednost u pogledu svojih ulaganja u digitalizaciju“, rekao je John-Paul Hemingway, izvršni direktor SES Networks.