Srpski nacionalni komitet Međunarodnog saveta za velike električne mreže CIGRE Srbija i ove godine organizovao je Savetovanje, na kome je učešće uzela i kompanija Siemens d.o.o. Beograd. 32. Savetovanje za velike električne mreže – CIGRE, održano je na Zlatiboru, od 17. do 21. maja 2015. godine.

Kompanija Siemens koja je lider u oblasti elektrotehnike i elektronike, učestvovala je i ove godine kao veliki sponzor 32. Savetovanja. Siemens se trudi da svojim tehnološkim rešenjima i proizvodima pronađe odgovor na ključna pitanja energetike i da pruži odgovore na izazove sa kojima se susreću stručnjaci iz ove oblasti. Najveći izazovi trenutno su ograničeni resursi i rastuća potreba za energijom koja zahteva viši stepen iskorišćenja i ekonomičnost. Kompanija Siemens se izdvojila po svojim ključnim vrednostima odgovornosti, posvećenosti, najviših standarda i inovativnosti, a kao rešenja za izazove nudi pionirske tehnologije za ekološki čisto, efikasno i pouzdano snabdevanje električnom energijom.

1 (1)

Savetovanje se održalo pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike, JP Elektroprivreda Srbije i JP Elektromreža Srbije. Cilj tradicionalnog skupa jeste da se javnosti predstave najnovija znanja, tehnička iskustva iz oblasti proizvodnje, prenosa i potrošnje električne energije i pokaže spremnost stručnjaka da odgovore na izazove koji se u ovom trenutku postavljaju pred elektroenergetski sektor.

CIGRE su i ove godine okupile veliki broj stručnjaka i onih koji se bave proizvodnjom i distribucijom električne energije, kao i zaštitom životne sredine, kako iz Srbije, tako i iz zemalja regiona. Kompanija Siemens d.o.o. Beograd održala je prezentaciju, a za sve goste Savetovanja Siemens je organizovo „Siemens veče“ u nacionalnoj kući Bajo Mačkat.

Siemens je prisutan u Srbiji 128 godina, i vodeći je svetski dobavljač proizvoda, usluga i rešenja za proizvodnju, prenos i distribuciju električne energije, kao i za ekstrakciju, konverziju, i transport nafte i gasa.