siemens

Siemens Srbija učestvovao je na prestižnom investicionom forumu „Beogradski investicioni dani“ u organizaciji Grada Beograda, Privredne komore Beograda i Centralno-evropskog foruma za razvoj (CEDEF). Tom prilikom, generalni direktor Siemensa u Srbiji, Udo Ajhlinger, u okviru posebnog panela sa učesnicima podelio je stavove o poslovnom ambijentu, kao i iskustvima i investicionim planovima Siemensa u našoj zemlji.

Dvodnevni forum okupio je veliki broj visokih zvaničnika, predstavnika diplomatskog kora, investitora, međunarodnih finansijskih institucija, banaka, stranih i domaćih kompanija, i drugih važnih privrednih aktera iz Srbije i inostranstva.

Poseban interes za investiranje u Srbiju postoji u oblastima infrastrukture, obnovljivih izvora energije (energetike i ekologije), poljoprivrede, informacionih tehnologija, nekretnina i turizma, koje su bile i centralne teme ovog foruma.

„Siemens je već 128 godina pouzdan partner Srbije u brojnim oblastima njenog razvoja. Verujemo da možemo i u budućnosti da nastavimo da pružamo podršku u procesu reindustrijalizacije i daljeg razvoja infrastrukture. Naša iskustva kao investitora dokazuju da je Srbija u celini dobro mesto za proizvodnu lokaciju. Iako uvek postoji prostor za dodatna unapređenja investicione klime, naš zaključak je da produktivnost i kvalitet kvalifikovanih zaposlenih, zajedno sa dugom industrijskom kulturom koju Srbija ima, svakako predstavljaju prednost za sve potencijalne investitore“ rekao je Udo Ajhlinger, generalni direktor Siemensa u Srbiji i dodao da  će kompanija u Srbiji nastaviti da se fokusira na elektrifikaciju, automatizaciju i digitalizaciju.

„Beogradski investicioni dani“ predstavljaju unikatnu platformu koja spaja atraktivne projekte i investitore na prostoru Srbije i jugoistoka Evrope. U fokusu investitora, o čemu je bilo više reči na samom forumu, su veliki infrastrukturni projekti Grada Beograda, investicioni programi javnih institucija i drugih lokalnih samouprava, kao i kompanije u postupku privatizacije. Beogradski investicioni dani su novo mesto susreta investicione zajednice koja otvara izuzetne prilike za uspeh.