U četvrtak, 27. oktobra, štand CPN-a u Hali 2a posetiće Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru sajamskog Školskog dana

Školski dan na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga održava se tradicionalno četvrtkom, pa će i ove godine u četvrtak, 27. oktobra, on biti namenjen organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora.

Štand Centra za promociju nauke ovom prilikom posetiće Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a na štandu će povodom Školskog dana biti organizovana radionica za decu “Šta boji biljke?” Poseta ministra Šarčevića planirana je u 11 časova i 15 minuta.

Centar za promociju nauke šesti put učestvuje na na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji se do 30. oktobra 61. put održava na Beogradskom sajmu. CPN štand, sa temom TRI KULTURE, nalazi se u Hali 2a i zauzima oko 200 kvadratnih metara.

Pored izdavačke delatnosti celokupne naučne zajednice u Srbiji, koju ove godine čini više od 860 raznovrsnih publikacija, časopisa, zbornika, monografija, knjiga, studija i posebnih izdanja, Centar ove godine predstavlja i svoja nova izdanja – dve izuzetne i inovativne knjige, „Odravnjivanje“ i „Uvod u objavljivanje naučnih publikacija“, kao i novi broj časopisa Elementi.